Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Οι συνεργάτες του Δημάρχου Παιανίας απασχόλησαν και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα του γενικού γραμματέα του Δήμου Παιανίας κ. Ιωάννη Σοφρώνη αλλά και του "άτυπου" ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου σε τεχνικά θέματα, κ. Δημήτρη Μπατζίκου, επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ισίδωρος Μάδης.

Ο κ. Μάδης τοποθετούμενος, είπε πως για πολλοστή φορά, αναφέρεται στο θέμα, αφού τις προηγούμενες δυο φορές που το έθεσε, δεν έλαβε εμπεριστατωμένες και πλήρεις απαντήσεις.

Η αναφορά του κ. Μάδη σχετικά με τον κ. Σοφρώνη, είχε να κάνει και πάλι με τα δημοσιεύματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο και αφορούν το πρόσωπο του (Δείτε ρεπορτάζ του Blog μας για το θέμα πατώντας εδώ). Aπευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Παιανίας, είπε πως του φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ο κ. Σοφρώνης δεν κινήθηκε ποτέ νομικά εναντίον των συντακτών τους, εφόσον όπως υποστηρίζει είναι ανυπόστατα και υπενθύμισε, πως είχε ζητήσει την παρουσία του κ. Σοφρώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τοποθετηθεί σχετικά.

Όσον αφορά τον κ. Μπατζίκο, ο κ. Μάδης, ρώτησε τον Δήμαρχο Παιανίας γιατί ο κ. Μπατζίκος παραμένει στη θέση του χωρίς σύμβαση, χωρίς τον τίτλο του ειδικού συνεργάτη, με ποιά ιδιότητα συνεργάζεται-συνδιαλέγεται με τις τεχνικές υπηρεσίες, τι πρόσβαση έχει σε έγγραφα, σε μελέτες, διαγωνισμούς και ούτω καθεξής, αν δρουν οι τεχνικές υπηρεσίες υπό την καθοδήγηση του και όλα αυτά ενώ έχει προσληφθεί η κόρη του, Σπυριδούλα Μπατζίκου, ως ειδική συνεργάτης του Δημαρχού για χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα.

Η σύμβαση εργασίας με το Δήμο Παιανίας της κόρης του κ. Μπατζίκου, Σπυριδούλας


Απαντώντας ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου στον κ. Μάδη και αναφερόμενος στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ιωάννη Σοφρώνη, είπε πως δεν θα μπορούσαν να τον επηρέασουν ως προς την επιλογή του προσώπου του, "συκοφαντικά δημοσιεύματα".

"Ο κ. Σοφρώνης δεν έχει ούτε ένα δικαστήριο. Η επιλογή του ήταν κοινή απόφαση, όχι μόνον δική μου. Έχει μια εμπειρία 30 χρόνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η θέση του δεν είναι μόνιμη απλά βοηθάει." είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος

Και συνέχισε:

"Zούμε στην εποχή της εικόνας. Κάποιοι με ψεύτικα προφίλ στο Facebook και με ψευδή δημοσιεύματα, προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Όσο για το γιατί δεν έχει κινηθεί νομικά μέχρι σήμερα, είναι επιλογή του να το κάνει, δεν θα τον επηρεάσω εγώ σε αυτό".

Όσον αφορά τον πρώην προϊστάμενο της ΤΥΔΚ (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων & Κοινοτήτων)  και πρώην Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παιανίας κ. Δημήτρη Μπατζίκο, ο Δήμαρχος Παιανίας, είπε πως όλοι γνωρίζουν πως ήταν επί 20 χρόνια στην ΤΥΔΚ και πως είναι ο καλύτερος σύμβουλος που θα μπορούσε να έχει μια δημοτική αρχή σε μια περίοδο μεγάλων έργων. Ξεκαθάρισε πως ο κ. Μπατζίκος δεν έχει καμία εξουσία, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και πως είναι καθαρά προσωπικός του σύμβουλος, ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει δημόσια για την προσφορά του.

Στην δευτερολογία του ο κ. Μάδης επισήμανε, πως σαφώς και δεν έχει κάτι προσωπικό με τον κ. Μπατζίκο και πως η θεσμική του υποχρέωση είναι να αναδεικνύει θέματα τα οποία απασχολούν και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα στην τοπική κοινωνία, τονίζοντας πως το διαδικαστικό μέρος της οργάνωσης μια δημοτικής αρχής μετά από 8 μήνες παρουσίας έχει παρέλθει και πως η δημοτική αρχή καλείται πλέον να ασκήσει ουσιαστική διαχείριση, ενώ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός πως για ακόμη μια φορά δεν έλαβε ικανοποιητικές απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στο σημείο εκείνο, ο πρώην Δήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Γεώργιος Σιώκος, ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί επί του θέματος:

"Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του κ. Μάδη. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τον κ. Μπατζικό λογω της συνεργασίας μου μαζί του την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος, ασφαλώς και πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο άνθρωπο σε τεχνικά θέματα. Από την άλλη εφόσον έχει συνταξιοδοτηθεί και βρίσκεται μέσα στο δημοτικό κατάστημα προσφέροντας τις υπηρεσίες του, σε μια ενδεχόμενη επίσκεψη του ΙΚΑ σε αυτό θα έχετε πρόβλημα κ. Δήμαρχε.", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιώκος, ενώ είπε πως ερμηνεύει το γεγονός της πρόσληψης της κόρης του κ. Μπατζίκου, ως "πρόσληψη να δουλεύει αυτός και να πληρώνεται εκείνη".

Ο Δημήτρης Μπατζίκος προσφέρει υπηρεσίες αμισθί και στον Δήμο Ωρωπού.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Μπατζίκος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και στον Δήμο Ωρωπού. Σε μια σύντομη έρευνα μας στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε κάποια σχόλια που αφορούν το προσωπό του και έχουν να κάνουν με την παρουσία του στο Δήμο Ωρωπού. Μάλιστα σε ένα από αυτά, κάτοικος Ωρωπού, εκφράζει την απορία του σχετικά με την εθελοντική προσφορά του κ. Μπατζίκου στο Δήμο του. (Διαβάστε το σχόλιο πατώντας εδώ) Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον Δήμο Ωρωπού, επιβεβαιώσαμε πως ο κ. Μπατζίκος, όντως εργάζεται αμισθί ως ειδικός τεχνικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.