Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Συνάντηση στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΑΙΑΝΙΑΣ για την υγεία

Η ομάδα "Rproject" που φιλοδοξεί να συμβάλει στη συγκρότηση μιας αριστερής, ριζοσπαστικής γραμμής και φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη δυνατή συσπείρωση οργανωμένων δυνάμεων και τάσεων, πραγματοποιεί το Σάββατο 9/5 και ώρα 19:00 το απόγευμα  στα γραφεία του Συριζα Παιανίας-Γλυκών Νερών, (Ιωαννου Μεταξά 21 στην Παιανία) ευρεία σύσκεψη κομματικών μελών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με αντικείμενο την κατάσταση στην ΠΦΥ και στα Κέντρα Υγείας των γύρω περιοχών.

Για το λόγο αυτό εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία καλεί ομοϊδεάτες της, βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, την νομαρχιακή και το τμήμα υγεία του κόμματος να παρευρεθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σύντροφοι,

Το Σάββατο 9/5 και ώρα 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συριζα Παιανίας-Γλυκών Νερών (Ιωαννου Μεταξά 21 στην Παιανία) ευρεία σύσκεψη κομματικών μελών και στελεχών με αντικείμενο την κατάσταση στην ΠΦΥ και στα Κέντρα Υγείας των περιοχών μας.

Η συνάντηση  είναι μια πρωτοβουλία συντρόφων των Ο.Μ. Παιανίας, Κορωπίου, Σπατών και Μαρκοπούλου και αποτελεί συνέχεια στην προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει προεκλογικά με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων των Κ.Υ. (τα οποία δυστυχώς συνεχίζονται και οξύνονται) και την ανάδειξή τους στο κέντρο μιας συστηματικής δράσης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε οι ίδιοι (οι πολίτες) να αναλάβουν ενεργά πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των Κ.Υ. της περιοχής.

Σκοπός της πρωτοβουλίας μας  είναι να εργαστούμε ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να στηρίξουμε ένα πλατύ λαϊκό κίνημα που θα κάνει αγώνα για την υπεράσπιση των Κ.Υ. , που θα κάνει διεκδικητικά δική του υπόθεση την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας ενάντια στα σχέδια των δανειστών της χώρας  που θεωρούν την υγεία εμπόρευμα και επιχειρηματικό προϊόν στην υπηρεσία της αύξησης των κερδών τους.

Σύντροφοι,

Μέσα στις συνθήκες του βρώμικου σχεδίου οικονομικής ασφυξίας και καταπίεσης που ξεδιπλώνουν οι δανειστές ενάντια στον λαό και στην κυβέρνηση μας οι δαπάνες για την Δημόσια Υγεία μειώθηκαν στα 1,3 δις ευρώ από 1,8 που προέβλεπε ο προϋπολογισμός για το 2015, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται και να επιδεινώνεται η απαξίωση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, να χειροτερεύει ολοένα και διαρκώς η κατάσταση των Κ.Υ. που δεν διαθέτουν πια ούτε καν το στοιχειώδες αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για την συνέχιση της λειτουργίας τους. Ταυτόχρονα η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία στο 6% του ΑΕΠ που εκβιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια από τους μνημονιακούς φωστήρες οδήγησε στο λουκέτο και στη διάλυση όλων σχεδόν των πρωτοβάθμιων και προνοιακών δημοσιων δομών υγείας (ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ) ολοκληρώνοντας την καταστροφή της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Σ αυτή την εκρηκτική κατάσταση, αν προσθέσουμε και τον υπερπολλαπλασιασμό των ανασφάλιστων πολιτών (πάνω από 2000000) που οδηγεί αναπόφευκτα στην κατακόρυφη αύξηση των προσελεύσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, οδηγούμαστε τελικά σε ένα σύστημα που αδυνατεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες των ασθενών, σε ένα σύστημα που  ξεπερνά τα όρια του και είναι κυριολεκτικά στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Αυτή ακριβώς η κατάρρευση και απαξίωση του ΕΣΥ και των Κ.Υ. που συντελεστηκε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις πρέπει άμεσα να ανατραπεί!

Σύντροφοι,

Μπροστά αυτές τις διαλυτικές για την δημόσια υγεία συνθήκες, και με δεδομένη την αύξηση της αγανάκτησης και της απόγνωσης των ασθενών ως προς τις παρερχόμενες υπηρεσίες, το κόμμα μας, περισσότερο από κάθε φορά, πρέπει να δράσει αποτελεσματικά και άμεσα στην κατεύθυνση της βασικής διακυρηγμένης θέσης του ότι « η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» και να συμβάλλει καθοριστικά στην οργάνωση ενός μετώπου υγείας που θα αμφισβητήσει αποτελεσματικά και στην πράξη τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των περικοπών και της διάλυσης του ΕΣΥ και των ΚΥ που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια!

Μ αυτή την σκέψη, προσανατολισμένοι σταθερά σ αυτές τις αξίες, συναντωμαστε για να επεξεργασθούμε συγκεκριμένες δράσεις στα γραφεία του Συριζα Παιανίας το Σάββατο στις 9 του Μάη.

Στη συνάντηση καλούμε :

Κάθε σύντροφο που μπορεί και θέλει με τις ιδέες του και την διάθεση του να βοηθήσει,

Καλούμε και ζητάμε την συνδρομή των βουλευτών του κόμματος της περιοχή μας

Καλούμε στην παρουσία και ενεργητική συμμετοχή της Νομαρχιακής Υγείας και του τμήματος Υγείας του κόμματος μας, και τέλος

Καλούμε και ζητάμε την βοήθεια, συμμετοχή και συντονισμό της Ν.Ε. Ανατολ. Αττικής."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.