Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Παιανία

Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι σωματείο για την ανάπτυξη του φαρμακείου και εκπροσωπεί τα "διευρυμένα" φαρμακεία. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΦΑΝΙΕ συγκροτήθηκε σε σώμα με διετή θητεία, ενώ καθορίστηκαν και πέντε γραμματείες - ομάδες εργασίας.

Η Μαίρη Λυβίζου εξελέγη Πρόεδρος και συμμετέχουν οι Γεράσιμος Βλάχος (αντιπρόεδρος), Θεόδωρος Σακόπουλος (γενικός γραμματέας), Λώρη Σωτηροπούλου (ταμίας) και Δημήτρης Ζωγράφος (εντεταλμένο μέλος βόρειας Ελλάδας).

Αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση γραμματειών, οι οποίες θα εργάζονται ως Ομάδες Εργασίες με σκοπό την επίτευξη των σκοπών του Ινστιτούτου, όπως αυτοί αναφέρονται στο καταστατικό του.
Οι επικεφαλής των Γραμματειών θα έχουν διετή θητεία. Αναλυτικά αποφασίστηκε η σύσταση των ακόλουθων Γραμματειών: Έρευνας και Καινοτομίας, Νομικής Εναρμόνισης, Μητρώου, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων και Φαρμάκου και ΕΟΠΥΥ.
Όπως ανακοινώθηκε, τα μέλη του ΦΑΝΙΕ δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την κατοχύρωση του σύγχρονου ρόλου του φαρμακοποιού, την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης του κοινού στο ολοήμερο φαρμακείο που λειτουργεί ως σταθμός πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το δικαίωμα στην εργασία.

Έδρα του Σωματείου ορίζεται ο Δήμος Παιανίας Αττικής και γραφείο το επί της οδού Αγίας Τριάδος αρ. 36.

Σκοπός του Σωματείου είναι:

Η δια παντός επιστημονικού μέσου προαγωγή της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης και πρόληψης προς τον ασθενή με στόχο την κοινωνική προσφορά και τη μείωση του κόστους αυτής μέσω του ελληνικού φαρμακείου.

Η επιστημονική διερεύνηση νέων μοντέλων ανάπτυξης του φαρμακείου στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρακολούθηση της ευρωπαϊκής και η εναρμόνιση της φαρμακευτικής ελληνικής νομοθεσίας προς την κοινοτική.

Η διαρκής παρακολούθηση της ελληνικής αγοράς για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας για νέους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων, η μελέτη για τυχόν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την συμμετοχή σε αυτά.

Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών εντός του ελληνικού φαρμακείου.

Η έρευνα της αντιμετώπισης του ανταγωνισμού και των ανταγωνιστικών πρακτικών από τα μη φαρμακευτικά κανάλια διανομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.