Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις παροχές προς τους Αντιδημάρχους και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Παιανίας

Ένταση προκλήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (01.04.2015) του Δήμου Παιανίας, όταν συζητήθηκε θέμα σχετικά με την παροχή συσκευών κινητής τηλεφωνίας με σύνδεση στους Αντιδημάρχους και στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε εγκριθεί (αριθμός απόφασης 22/2015) προμήθεια συσκευής κινητής τηλεφωνίας με σύνδεση για χρήση του Δημάρχου Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου και καθορίστηκε το επιτρεπτό όριο στα 160 ευρώ)

Σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. 3 του νόμου 3274/04, οι Δήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων άνω των 80.000 κατοίκων, μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μέσω μιας συσκευής έκαστος, για την κάλυψη των υπηρεσιακών τους αναγκών. Το ίδιο δικαίωμα παρέχεται και στους Γενικούς Γραμματείς των Δήμων. Η σχετική δαπάνη καλύπτεται από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο κλήσεων μηνιαίως όπως καθορίζεται από Υπουργική Απόφαση για τους Δημάρχους των Δήμων με πληθυσμό 20.001-50.000 κατοίκων, είναι το ποσό των 160 ευρώ, των Αντιδημάρχων είναι στο 50% του ορίου των κλήσεων του Δημάρχου, δηλαδή στο ποσό των 80 ευρώ και για τον Γενικό Γραμματέα στο 80% του ορίου των κλήσεων του Δημάρχου, δηλαδή στο ποσό των 128 ευρώ.

Η ένταση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτρη Αλεξίου, ο οποίος καταψήφισε το θέμα και πρότεινε να επωφεληθούν του δικαιώματος αυτού, οι άμισθοι Αντιδήμαρχοι και όχι οι έμμισθοι και ο Γενικός Γραμματέας.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Αντιδήμαρχου Γλυκών Νερών κ. Σταύρου Θανάση, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Αλεξίου είπε: "Τότε γιατί κάνουμε προσυμβούλια; Έπρεπε να το πεις στο προσυμβούλιο πως θα το καταψηφίσεις. Εγώ δεν ξαναέρχομαι στα προσυμβούλια άλλη φορά".

"Να μην αργείς στα προσυμβούλια για να ακούς τις τοποθετήσεις και εκτός αυτού την άποψη μου αυτή την είχα μεταφέρει και προσωπικά στον Δήμαρχο" απάντησε ο κ. Αλεξίου στον κ. Θανάση.

Το θέμα καταψήφισε επίσης και ο κ. Γιώργος Μητροθανάσης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως τα 8 χρόνια που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δήμο Παιανίας, δεν έχει πάρει ποτέ μισθό από το Δήμο και πλήρωνε με προσωπικά του έξοδα το λογαριασμό του κινητού του οπότε δεν θεωρεί αναγκαίο να επωφεληθούν οι Αντιδήμαρχοι του προνομίου αυτού.

Εκνευρισμένος από τις τοποθετήσεις των δυο συναδέλφων του ήταν και ο Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Χουλιαράς, o oποίος ανέφερε πως: "όσοι λένε πως δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από το Δήμο, κάποτε πληρωνόντουσαν για την συμμετοχή τους στα δημοτικά συμβούλια" και πως θεωρεί πως η παροχή αυτή θα βοηθούσε αρκετά τους Αντιδημάρχους καθώς και εκείνος έχει αυξήσει σημαντικά τον λογαριασμό του κινητού του τηλεφώνου ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ και τους κατανοεί απόλυτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.