Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Χωρίς πάγκους μικροπωλητών το φετινό πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου

Ένα "διαφορετικό" πανηγύρι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι κάτοικοι της Παιανίας, το τριήμερο 1 - 3 Μαϊου 2015, όπου και θα λάβουν χώρα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Αθανασίου.

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Παιανίας, αποφάσισε να μην επιτρέψει σε μικροπωλητές να στήσουν τους πάγκους τους περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της Παιανίας καθώς σύμφωνα με στελέχη της, προσβάλουν την αισθητική της πόλης.

Έτσι αντί των καθιερωμένων πάγκων με το κάθε λογής εμπόρευμα, οι κάτοικοι της Παιανίας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μια έκθεση με περίπτερα συλλόγων και φορέων της περιοχής, τα οποία θα εκθέτουν προϊόντα τα οποία έχουν κατασκευαστεί και παρασκευαστεί αποκλειστικά για την περίσταση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του κάθε συλλόγου.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν γίνει αισθητές στην τοπική κοινωνία της Παιανίας και εκφράζονται δυσαρέσκειες για την απόφαση αυτή. Η γενικότερη άποψη που επικρατεί είναι πως μικροί και μεγάλοι περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο για να ζήσουν το πανηγύρι έτσι όπως το έχουν συνηθίσει, να αγοράσουν το φθηνό προϊόν από τον πάγκο, ειδικά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή, το "μαλλί της γριάς", προϊόν το οποίο διαχρονικά δίνει χαρά στο παιδί, ενώ αντιδρούν και οι επιχειρηματίες της εστίασης καθότι οι μικροπωλητές επέλεγαν εκείνους τις ημέρες του πανηγυριού για την σίτιση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.