Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

«Τίτλοι τέλους» για το Mεσογείτικο μπλόκο

Ο ιστορικός αγώνας των αγροτών των Μεσογείων, με τη συμμετοχή συνεταιρισμών και αγροτών από την Παιανία, το Κορωπί, τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, τα Καλύβια και την Κερατέα, που διήρκησε περισσότερο από 30 ημέρες, έφτασε στο τέλος του, ύστερα και από την συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την απόφαση της συντονιστικής του μπλόκου της Νίκαιας με τις αποφάσεις της οποίας είχαν συνταχθεί οι αγρότες των Μεσογείων από την πρώτη στιγμή.

Την Δευτέρα το βράδυ, οι Μεσογείτες αγρότες, πραγματοποίησαν αποχαιρετιστήρια συνάντηση-απολογισμό στον κόμβο της Λεωφόρου Μαρκοπούλου και συζήτησαν το ενδεχόμενο επιστροφής τους στις κινητοποιήσεις με διαφορετική όμως μορφή αγώνα.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μεσογείων και πρόεδρος του Αγροτικού – Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Κορωπίου, Σταμάτης Γεωργάκης, τόνισε πως για πρώτη φορά μπλόκο στην περιοχή των Μεσογείων διατηρήθηκε για τόσο μεγάλο διάστημα, με δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή των Δήμων, ακόμα και εντός του Διεθνούς Αερολιμένος «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αναφορές ξένων μέσων, με συμβολικούς αποκλεισμούς της Αττικής Οδού και της Λεωφόρου Μαρκοπούλου, ένα μπλόκο που όπως χαρακτηριστικά είπε «αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πιο δυναμικά σε πανελλαδικό επίπεδο». Στάθηκε στις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύχθηκαν στο διάστημα της παραμονής στο μπλόκο και κυρίως στις προοπτικές συνεργασίας που άνοιξαν.

Στη συνέχεια τα τρακτέρ αποχώρησαν συντεταγμένα από τον κόμβο του αεροδρομίου, όπως ακριβώς είχαν αφιχθεί πρίν από έναν μήνα.

Η Αδέσμευτη Ενημέρωση Παιανίας, όλο αυτό το διάστημα, κάλυψε τα τεκτενόμενα του αγώνα των Μεσογειτών αγροτών, με ρεπορτάζ, αποκλειστικότητες ακόμα και Live ενημέρωσή. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στους αγρότες των Μεσογείων και υποσχόμεθα να είμαστε και πάλι παρόντες σε μελλοντικές τους κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.