Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Aνακατασκευή των αθλίων υποδομών υγιεινής των Γυμνασίων Παιανίας μέτα από 50 χρόνια

Ουσιαστική ένεση στον τομέα υγιεινής των δύο γυμνασίων της Παιανίας κάνει η δημοτική αρχή της πόλης αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακατασκευή των τουαλετών τους.

Είναι γεγονός πως οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν σε αυτές ήταν άθλιες και το ζήτημα είχαν επισημάνει τόσο οι διευθύνσεις των σχολείων όσο και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αλλά και τα δεκαπενταμελή των μαθητών, σε όλες τις μέχρι σήμερα διοικήσεις του Δήμου Παιανίας, όμως βρήκαν ανταπόκριση σε αυτήν του νέου Δημάρχου, του κ. Σπύρου Στάμου.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι πέρα από τις εργασίες ανακατασκευής των τουαλετών η δημοτική αρχή φρόντισε για την προμήθεια χημικών τουαλετών – για όσο χρόνο διαρκέσουν οι σχετικές εργασίες – ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των παιδιών.


Παράλληλα κι επειδή οι επισκευές θα γίνονται και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα που να αφορούν τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.


Έτσι έχει τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό πλέγμα που διαχωρίζει το χώρο των εργασιών από τον υπόλοιπο χώρο του σχολείου και αποκλείει την προσέγγιση των μαθητών στον χώρο αυτό προς αποφυγήν ατυχήματος.


Επίσης έχει προβλεφθεί η παρουσία φύλακα την ώρα που θα λειτουργεί το σχολείο, ο οποίος θα ελέγχει την προσβασιμότητα στον χώρο των εργασιών και θα επιτρέπει την είσοδο σε αυτόν αυστηρά και μόνον σε όσους έχουν σχέση με το έργο.

Σημαντικό εξάλλου είναι ότι τα μπάζα θα απομακρύνονται σε ώρες που δεν θα λειτουργεί το σχολείο ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.