Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Eπιτέλους αποχέτευση στην Παιανία-Την Παρασκευή ο αγιασμός

Ένα έργο πνοής για ολόκληρη την Παιανία που πέρασε από σαράντα κύματα, ξεκίνησε επιτέλους στην πόλη και όλα δείχνουν ότι επιτέλους οι κάτοικοί της θα αποκτήσουν αποχέτευση!
Οι εργασίες ξεκίνησαν και μάλιστα το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου, επισκέφθηκε το σημείο όπου αυτές εξελίσσονται εφιστώντας την προσοχή στην τήρηση των απαιτούμενων κανόνων ασφαλείας.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής 1ης Απριλίου θα τελεστεί και αγιασμός στη στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Παπαφλέσσα, έξω από τον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, στον οποίο μάλιστα θα παραστεί και θα χοροστατήσει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος!

Και ίσως ο αγιασμός αυτός έχει ξεχωριστή σημασία αφού ένα τέτοιο έργο κινδύνευσε πολλές φορές να μη γίνει και έπρεπε η νέα, τότε, δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Στάμου να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη χαθεί η μοναδική αυτή ευκαιρία για ποιότητα ζωής χιλιάδων παιανιωτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι χρειάστηκαν 21 συναντήσεις των στελεχών του Δήμου με τους υπευθύνους του προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ και της ΕΥΔΑΠ, για να ευοδωθεί η υπόθεση.

Το συνολικό μήκος του δικτύου ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας, ανέρχεται στα 59,6 χιλιόμετρα, ενώ η αποχετευόμενη περιοχή είναι περίπου 290 εκτάρια. Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι ο Δήμος Παιανίας. Το έργο θα υλοποιηθεί σε περίπου 24 μήνες.

Ακολουθεί η δημοτική ενότητα Γλυκών Νερών, για την οποία επίσης επιδείχθηκε η ανάλογη προσοχή και ετοιμότητα, αφού ύστερα από πιέσεις της δημοτικής αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με την συνοικία του Φούρεσι, η οποία κινδύνευε να μην ενταχθεί στον άξονα της Λαυρίου, γεγονός που θα σήμαινε αποχέτευση για όλα τα Γλυκά Νερά εκτός από το Φούρεσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.