Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας σε πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: "The European School Reporters"

Σε πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: "The European School Reporters", που σκοπό έχει τα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από δραστηριότητες ανοικτές σε συνεργασία με μαθητές από άλλες χώρες, συμμετέχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας.

Η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών στα συγκεκριμένα προγράμματα, πραγματοποιείται είτε εξ αποστάσεως είτε με την ανταλλαγή επισκέψεων εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία των χωρών που συμμετέχουν.

Έτσι την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, η σχολική μονάδα, θα βρεθεί στην ευχάριστη θέση, να καλωσορίσει και να υποδεχτεί στην πόλη μας, εκπαιδευτικούς και μαθητές από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες: Την Ισπανία, την Λιθουανία και την Σλοβακία.

Στο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει μια σχολική εβδομάδα, (1-5 Φεβρουαρίου) λαμβάνουν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου της Παιανίας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά την επίσκεψη των αντιπροσώπων από τα σχολεία των άλλων χωρών αλλά και στην ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και εργασιών με τους μαθητές των άλλων σχολείων.
 
Το επίσημο ημερήσιο πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς και μαθητές
 
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μέσα από τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού να:

1. Να προωθήσει και να αναβαθμίσει τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στο σχολείο.

2. Να βελτιώσει την επικοινωνία εκπαιδευτικών και μαθητών, μέσω της αγγλικής γλώσσας, με πρακτικό τρόπο.

3. Να γίνουν, μαθητές και εκπαιδευτικοί, "Ενεργοί Ευρωπαίοι Πολίτες", αναπτύσσοντας διεθνή συνεργασία και σχέσεις με τους αντίστοιχους των άλλων χωρών, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο.

4. Να παρακινήσει τους συμμετέχοντες σε μία ευνοϊκή κατάσταση τέτοια που με την" δια βίου μάθηση", θα ανοίξουν τους ορίζοντές τους και θα εμπλουτίσουν τη ζωή τους.

5. Να βελτιώσει βασικές δεξιότητες μάθησης των μαθητών και να τις εξελίξει σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν καθημερινά στο σχολείο, ακολουθώντας καινοτόμες και κινητήριες μεθόδους διδασκαλίας.

6. Να αναπτύξει ένα νέο πλαίσιο μάθησης.

H αγαστή συνεργασία της ομάδας ανάπτυξης του προγράμματος και των εκπαιδευτικών με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, από την πρώτη στιγμή, εγγυάται την ασφαλή, ομαλή και επιτυχήμενη διεξαγωγή του προγράμματος, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη που πρόκειται να αποκομίσει η μαθητική κοινότητα της σχολικής μονάδος της Παιανίας με την ολοκλήρωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.