Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Στα ύψη το αγωνιστικό πνεύμα στα μπλόκα των Μεσογείων

Πληθαίνουν, όσο περνάνε οι ώρες, οι τάξεις των αγωνιζόμενων αγροτών των Μεσογείων αφού η μαζικότητα του μπλόκου της λεωφόρου Μαρκοπούλου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή άλλων μπλόκων της χώρας.

Αγρότες κάθε ηλικίας από την Παιανία, τα Σπάτα, την Κερατέα, το Μαρκόπουλο, το Κορωπί και κάθε άλλη γωνιά των Μεσογείων, φτάνουν διαρκώς στο σημείο όπου έχει στηθεί και η τέντα που στεγάζει το στρατηγείο της συντονιστικής επιτροπής αγώνα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι πολίτες του επιβαίνουν στα διερχόμενα αυτοκίνητα χαιρετούν με ενθουσιασμό τους ανθρώπους αυτούς. Το ίδιο συμβαίνει και με τους επαγγελματίες των φορτηγών που χαιρετούν με τις εκκωφαντικές κόρνες τους το μπλόκο!

Μπορεί η Πέμπτη να ήταν μια ήρεμη μέρα στο Μεσογείτικο μπλόκο όμως δεν έλειπε ούτε ο ενθουσιασμός ούτε η αποφασιστικότητα.

Εκτός από τον μεγάλο αριθμό αγροτών, το «παρών» έδωσαν και πλήθος αυτοδιοικητικών με πρωτοστάτες τους Δημάρχους Παιανίας κ. Σπύρο Στάμου, Κορωπίου κ. Δημήτρη Κιούση, Μαρκοπούλου κ. Σωτήρη Μεθενίτη και Σπάτων – Αρτέμιδας κ. Δημήτρη Μάρκου.

Τα τρακτέρ που υπάρχουν σε όλες τις πλευρές των δρόμων του κόμβου δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στα διερχόμενα οχήματα ενώ αντιθέτως εντυπωσιάζουν με την παράταξή τους αφού ξεπερνούν τα 200 και όλα δείχνουν ότι θα αυξηθούν.

Όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν ότι η μαζικότητα, σε σύγκριση με την κινητοποίηση του 2014, είναι αυξημένη τουλάχιστον κατά 50% γεγονός που μαρτυρά τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τον αγώνα τους οι Μεσογείτες αγρότες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το κλείσιμο του κόμβου του Κορωπίου με τα τρακτέρ να έχουν αποκλείσει και τους τέσσερις δρόμους της αρτηρίας.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών των Μεσογείων, ο δρόμος θα ανοίξει κανονικά το μεσημέρι. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στους αγρότες και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.