Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Στο πλευρό αγροτών & αμπελουργών της Παιανίας ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες, οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί της Παιανίας, συμμετέχοντας και αυτοί με την σειρά τους, στον γενικότερο ξεσηκωμό διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στον ΕΦΚ και ευθυγραμμίζοντας τις κινήσεις τους με αυτές του πανελληνίου συντονιστικού οργάνου των αγροτών και των άλλων αγροτικών οργανώσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήμος Παιανίας από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό των αγροτών και συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του, στον δίκαιο αγώνα των αγροτών-αμπελουργών-οινοποιών των Μεσογείων.
Οι αγρότες μας βρίσκονται σε δεινή επαγγελματική-οικονομική-κοινωνική κατάσταση.
Το κατατεθέν προς ψήφιση νομοσχέδιο από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης κρασιού που δυναμιτίζει τα θεμέλια της αμπελοκαλλιέργειας και των οινοποιείων, επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και τους απειλούν με αφανισμό, με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους, τις οικογένειες τους και για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας.
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε απόσυρση των παραπάνω νομοσχεδίων και να ξεκινήσει έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο μαζί τους για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους, στα ποικίλα και σοβάρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Για αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση των Λεωφόρων Παιανίας-Μαρκοπούλου και Βάρης-Αεροδρομίου στις 10:30 π.μ.

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου, θα μεταβεί νωρίτερα στον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Παιανίας όπου θα συναντηθεί με τους αγρότες και τους οινοπαραγωγούς της Παιανίας και από εκεί, μαζί, θα ξεκινήσουν για το σημείο, όπου και θα συναντήσουν τους υπολοίπους συνεταιρισμούς της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.