Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Θρίαμβος της δημοτικής αρχής του Δήμου Παιανίας στον αγώνα διεκδίκησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων

Ως μια πολύ μεγάλη επιτυχία, μπορεί να χαρακτηριστεί, η έκβαση των πολύμηνων διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων και επαφών του Δήμου Παιανίας, με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, για το θέμα της κυριότητας των Ολυμπιακών Ακινήτων, Κλειστών Σταδίων Βόλεϊ και Στίβου, στην Περιοχή της Χαλιδούς στην Παιανία.

Δεν είναι μόνο η συμφωνία που επετεύχθη στην συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Παιανίας και του Υφυπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, την Τεταρτή 27 Ιανουαρίου, να αποσυρθεί η πολιτεία από την τετραμερή σύμβαση η οποία ήταν σε ισχύ από το 2002 και να ανοίξει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή μιας νέας τριμερούς σύμβασης, με κύριο ιδιοκτήτη το Δήμο Παιανίας και συνδιαχειριστές την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.Π.Ε.) και το Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), είναι και το γεγονός πως η αποφασιστικότητα και η άσκηση πίεσης του Δημάρχου Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, φαίνεται πως δίνει λύσεις σε δυο πάρα πολυ σημαντικά ζητήματα-«αγκάθια», τα οποία αφορούσαν την λειτουργία των Κλειστών.

Ο Δήμαρχος Παιανίας από την αρχή έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου, το υψηλό κόστος λειτουργίας των σταδίων και το ζήτημα της φύλαξης τους, με δεδομένο πως λόγω της άρσης προσλήψεων στο δημόσιο, ο Δήμος δεν δύναται να προσλάβει προσωπικό για την φύλαξη των εγκαταστάσεων. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ για το πρώτο δεσμεύτηκε η πολιτεία να σταθεί αρωγός στον Δήμο Παιανίας στην εξασφάλιση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που αφορούν την μείωση του κόστους λειτουργίας των εγκαταστάσεων, με χρήση ΑΠΕ, (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) όπως γεωθερμία, φωτοβολταϊκά και αέριο, για το δεύτερο εμφανίστηκε αδιάλλακτος καθότι τόνισε στον κ. Στάμου πως υπάρχουν ήδη σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού για τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και χώρων πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Παιανίας όμως δεν το έβαλε κάτω και χωρίς να σταθεί στο γεγονός πως ο κ. Κοντονής απέκλεισε το ενδεχόμενο να παράσχει η πολιτεία στο Δήμο Παιανίας τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, επανήλθε και έθεσε εκ νέου επίμονα το ζήτημα στην αμέσως επόμενη συνάντηση που ακολούθησε αυτή της Τετάρτης, εχθές, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μεταξύ των: Yφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιουλίου Συναδινού, Αντιπεριφερειάρχου Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου και Περιφερειακού Συμβούλου Αρμοδίου για Θέματα Αθλητισμού, κ. Σταύρου Πάντζα, Δημάρχου Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου, Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παιανίας κ. Δημήτρη Αλεξίου, Προέδρου Πολιτιστικού & Άθλητικού Οργανισμού Δήμου Παιανίας κ. Παναγιώτη Σιδέρη, του Προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομμάτη και των Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστα Παναγόπουλου και κ. Γιάννη Σταματόπουλου.

Η έντονη διεκδικητικότητα του Δήμαρχου Παιανίας, οδήγησε σε συνεργασία Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, για την εξεύρεση λύσεων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν εξεταστεί και αυτό που διαρρέει είναι πως διαφαίνεται πλέον λύση και για αυτό το ζήτημα.

Η τρίτη μεγάλη επιτυχία, η οποία μπορεί να φαντάζει αναπάντεχη αλλά δεν είναι, καθότι ο Δήμαρχος Παιανίας, βρισκόταν σε συνεχή επαφή και με την Περιφέρειαρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου για τα ζητήματα της αποκατάστασης των φθορών στα κλειστά, έγκειται στο γεγονός πως η Περιφερειάρχης, η οποία σημειωτέον έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων στην χθεσινή συνάντηση, εμφανίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους παρόντες στη συνάντηση στενούς συνεργάτες της, θετική στο ενδεχόμενο, (διότι και η ίδια δίνει πολύ μεγάλο βάρος στον αθλητισμό και στις αθλητικές εγκαταστάσεις) να αυξηθεί το κονδύλι των 500.000,00 € από την Περιφέρεια Αττικής, αν δεν επαρκέσει για την αποκατάσταση και επισκευή των βλαβών που έχουν προκύψει στο μηχανολογικό εξοπλισμό των κλειστών καθώς και εργασίες συντήρησης εντός αυτών.

Εκτός των παραπάνω, οι κυριότερες αποφάσεις και ενέργειες που συζητήθηκαν στις δυο συναντήσεις και πρόκεται να γίνουν είναι οι εξής:

• Συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παιανίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για όλα τα τεχνικά θέματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις.

• Συνεργασία των τριών φορέων (Δήμος Παιανίας-ΕΟΠΕ-ΣΕΓΑΣ) προκειμένου να συμφωνηθούν και να διαμορφωθούν οι άξονες της νέας προγραμματικής σύμβασης

• Συνεργασία και επιμέλεια από τους φορείς και την πολιτεία για όλα τα νομικά θέματα

• Όλες οι παραπάνω ενέργειες να έχουν άμεσο χαρακτήρα, αλλά να διασφαλίζουν με ποιοτικά χαρακτηριστικά την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του αθλητικού κέντρου στο μέλλον.

Από την πρώτη στιγμή, στον αγώνα για μια βιώσιμη συμφωνία για τα κλειστά, τον Δήμαρχο Παιανίας, πλαισίωναν, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Αλεξίου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Παιανίας, κ. Παναγιώτης Σιδέρης, οι οποίοι ως στενοί συνεργάτες του Δημάρχου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, είχαν εργαστεί εντατικά μαζί του για την επίτευξη όλων των παραπάνω.




Τα δυο στάδια αποτελούν στολίδια του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού. Είναι έργα Ευρωπαϊκής και Εθνικής και όχι απλά τοπικής εμβέλειας. Η αξιοποίηση τους από το Δήμο Παιανίας, δεν θα αποτελέσει μόνο «δώρο» στην αθλούμενη τοπική νεολαία, αλλά θα εκτοξεύσει και το κύρος της πόλης της Παιανίας και την επισκεψιμότητα σε αυτήν, με τα γνωστά οφέλη για την οικονομία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.