Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Υπεγράφη η σύμβαση της αποχέτευσης ακαθάρτων για τη Δημοτική Ενότητα Παιανίας

Η 19η Ιανουαρίου 2016 είναι πλέον μια ιστορική ημέρα για τον Δήμο Παιανίας. Ο Δήμαρχος Σπύρος Στάμου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων, ενός από τα μεγαλύτερα έργα της Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» χρηματοδοτούμενο από τo πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ΕΠΠΕΡΑΑ, συνολικού κόστους 21.000.000 ευρώ.

Η νέα δημοτική αρχή, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της κλήθηκε να υπερασπιστεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

Η απόφαση υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου 2014, από τον τότε Υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Ταγαρά, δηλαδή μια μόλις εβδομάδα προτού κλείσει η Βουλή των Ελλήνων για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Οι συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου κ. Σπύρου Στάμου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Αλεξίου, συνεργατών του Δημάρχου, υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τους αρμόδιους του προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ και της ΕΥΔΑΠ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Το συνολικό μήκος του δικτύου ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας, ανέρχεται στα 59,6km, ενώ η αποχετευόμενη περιοχή είναι περίπου 290 εκτάρια. Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι ο Δήμος Παιανίας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αποπερατωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, δηλαδή περίπου σε 24 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.