Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Μηνυτήρια αναφορά του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Παιανίας κ. Ισίδωρου Μάδη για εγκατάλειψη & απαξίωση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Παιανία

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου καθώς και κατά του Δήμου Παιανίας για εγκατάλειψη και απαξίωση των δύο ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων «Σπίτι του Βόλεϊ και του Κλασσικού Αθλητισμού» συνολικής επιφάνειας 60.000 τ.μ. οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Παιανίας, κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ισίδωρος Μάδης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Παιανίας.

Με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στην οκτασέλιδη αναφορά του κ. Ι. Μάδη, αμφότερες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τόσο εσωτερικά όσο και στον περιβάλλοντα χώρο «βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση με αποκορύφωμα την συσσώρευση τεράστιου όγκου στερεών αποβλήτων» τα οποία «μεταφέρονται από απορριμματοφόρα του Δήμου Παιανίας, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει άλλος εναλλακτικός χώρος για την εναπόθεσή τους.»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Παιανίας επικαλείται στην αναφορά του, τις συνεχείς και έντονες προφορικές οχλήσεις της παράταξής του προς την διοίκηση σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης του χώρου και της απομάκρυνσης των ρύπων χωρίς όμως –όπως επισημαίνει- να γίνει το παραμικρό έως και σήμερα.

Κατά τον κ. Ι. Μάδη, «τα τελευταία 2-3 χρόνια οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και φθορές στον εσωτερικό χώρο και δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν προηγουμένως δεν γίνει η σχετική αποκατάσταση τους.»

Ο κ. Ι. Μάδης, τέλος, επικαλούμενος τις προγραμματικές συμβάσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας τα έτη 2002 και 2003 σύμφωνα με τις οποίες, «ο Δήμος Παιανίας αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις και ενέργειες που απαιτούνται για τη σωστή διαχείριση και λειτουργία του γυμναστηρίου και να φροντίζει για την συντήρηση και διατήρηση του Γυμναστηρίου και των χώρων του σε καλή κατάσταση», ζητάει μέσω της μηνυτήριας αναφοράς από τον Εισαγγελέα, να διερευνηθούν οι καταγγελίες αυτές και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες «για πρόσωπα που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους τέλεσαν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα ή άλλα τα οποία θα υποπέσουν στην αντίληψή σας κατά την έρευνα που θα διεξάγετε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.