Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

«Αλλάζουμε Μαζί»: «Ανεπιθύμητος στην Παιανία όποιος βουλευτής του Υπολοίπου Αττικής ψηφίσει την απαράδεκτη διάταξη εξυπηρέτησης συμφερόντων του άρθρου 13 του πολυνομοσχεδίου»

Ανακοίνωση στην οποία καλει τους βουλευτές του Υπολοίπου Αττικής, όλων των κομμάτων, να δράσουν άμεσα, καθώς τα χρονικά περιθώρια μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι ασφυκτικά (ψηφίζεται το Σάββατο) και να καταψηφίσουν την επίμαχη διάταξη του άρθρου 13 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης με την οποία επιχειρείται η απαλλαγή των παραχωρησιούχων ( ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.,ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.,κλπ) από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Αλλάζουμε Μαζί», μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιανίας. Στην ανακοίνωση τονίζεται σε έντονο ύφος, πως όποιος βουλευτής, ανεξαρτήτου κόμματος, ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, θα θεωρείται αυτόματα ανεπιθύμητος στην Παιανία και στην ευρύτερη περιοχή. Ζητείται επίσης από την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, καθώς και από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη, να πάρουν θέση «υπερασπιζόμενοι τους ΟΤΑ και τα συμφέροντα τους , ζητώντας την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου για το μέλλον της αυτοδιοίκησης και την αξιοπρέπεια της χώρας, άρθρου».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της παράταξης Μάδη:

Ο Δήμος Παιανίας έχει προσφύγει δικαστικώς για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα αντισταθμιστικά τέλη του Διεθνούς Αεροδρομίου (2002 - σήμερα ), παραλληλα με τους όμορους Δήμους της περιοχής των Μεσογείων.

Με το Νομοσχέδιο που εισήχθη ( φωτογραφικά ) σήμερα προς συζήτηση απο την Κυβέρνηση και συζητείται εως το Σάββατο , στο Ελληνικό Κοινοβούλιο επιχειρείται το εξής:

Μέσα απο μια απαράδεκτη διάταξη εξυπηρέτησης συμφερόντων (άρθρο 13), του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, η Κυβέρνησή επιχειρεί να χαρίσει εκατομμύρια ευρώ , σε μεγαλομετόχους του Διεθνούς Αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" σε βάρος των ΟΤΑ της περιοχής μας , καταργώντας ουσιαστικά ακόμη και τα αναδρομικά οφειλόμενα τέλη. ....

Καλούμε τους εξής, να πάρουν θέση , υπερασπιζόμενοι τους ΟΤΑ και τα συμφέροντα τους , ζητώντας την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου για το μέλλον της αυτοδιοίκησης και την αξιοπρέπεια της χώρας μας , άρθρου :

ΣΥΡΙΖΑ
• Αριστείδης Μπαλτάς
• Νάσος Αθανασίου
• Γιώργος Πάντζας
• Πάνος Σκουρολιάκος
• Γιάννης Δέδες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
• Μάκης Βορίδης
• Γεωργία Μαρτίνου
• Γιώργος Βλάχος
• Θανάσης Μπούρας

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
• Γιώργος Μαυρωτάς

ΚΚΕ
• Γιάννης Γκιόκας

ΑΝΕΛ
• Κώστας Κατσίκης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
• Έυη Χριστοφιλοπούλου

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
• Δημήτρης Καραβέλας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
• Ρένα Δούρου

ΚΕΔΕ
• Γιώργος Πατούλης

Τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης για την ανάκληση του επίμαχου άρθρου ειναι ελάχιστα , σε αντίθεση με τα οικονομικά συμφέροντα , που εξυπηρετούν ξένα κεφαλαία παρέχοντας τους ελαφρύνσεις εκατομμυρίων ευρώ ενώ , οι Έλληνες πολίτες δέχονται τρομερή φοροεπιδρομή που τους στερεί την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους !

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Μεσογείων , θα αντιδράσουμε δυναμικά στην πρωτοφανή καινοτομία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ , για την επιχειρούμενη απαλλαγή καταβολής αντισταθμιστικών τελών , κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά , διεθνώς !

Περιμένουμε τις άμεσες αντιδράσεις όλων των προαναφερθέντων , ώστε να αποσυρθεί αμέσως η εξευτελιστική και ντροπιαστική για όλους μας , ειδικά όμως για τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο , διάταξη του άρθρου 13 !
Τέλος ξεκαθαρίζουμε ότι το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί απο πλευράς Κοινοβουλευτικού Στελέχους της Περιφέρειας Αττικης , το επίμαχο άρθρο και η ψήφιση του , καθιστά ανεπιθύμητη την παρουσία του στον Δήμο Παιανίας και την ευρύτερη περιοχή !

Αναλυτικά το άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου:

“Αρθρο 13

Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 82 του από 24-9/20-10-1958 β.δ/τος (Α΄171) αναριθμούνται σε 5 και 6 και προστίθενται νέες παράγραφοι 3 και 4 ως εξής:

«3. Δεν επιβάλλονται ανταποδοτικά τέλη από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες προς τους οποίους το ελληνικό δημόσιο ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αναθέσει την παροχή υπηρεσίας ή την εκτέλεση έργου, με σύμβαση παραχώρησης, εφόσον στην εν λόγω σύμβαση προβλέπεται ότι οι σχετικές υπηρεσίες παρέχονται από τα ανωτέρω πρόσωπα ή οντότητες.

4. Ανταποδοτικά τέλη της προηγούμενης παραγράφου και κάθε είδους συναφείς κυρώσεις, που έχουν καταβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν αναζητούνται, εκτός αν αφορούν εκτέλεση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου, βεβαιωμένες οφειλές τέτοιων ανταποδοτικών τελών ή συναφών κυρώσεων διαγράφονται, κατόπιν διαπιστωτικής απόφασης του οικείου οργάνου των Ο.Τ.Α.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.