Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη του 2ου Νηπιαγωγείου Παιανίας στο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιήσει το 2ο Νηπιαγωγείο Παιανίας, την Τρίτη 6 Οκτώβρη 2015 στο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υποδέχεται στους χώρους του τους μικρούς του φίλους οργανώνοντας μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού.

Σ’ αυτό το Φεστιβάλ, παιδιά, έφηβοι και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου μέσα από 60 παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια που θα οργανωθούν από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου, σωματεία παιδικού και εφηβικού βιβλίου και άλλους φορείς.

Τα βιβλία που θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς στα παιδιά του νηπιαγωγείου μας είναι τα εξής:

1.«Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει», σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη δημιούργησαν με μια παλιά, δοκιμασμένη τεχνική ένα σύγχρονο παραμύθι για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της προσπάθειας και τη σημασία του να αποδέχεται κανείς τον εαυτό του, αλλά και τους άλλους, όπως είναι.Ένα μικρούλι ποντικάκι θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και τα όριά του για να ανακαλύψει πως καμιά σημασία δεν έχει το μέγεθος ή η σωματική ρώμη και πως ο καθένας μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του φτάνει να έχει πίστη στην αξία του.

Η περιπλάνησή του στο δρόμο για την αυτογνωσία θα τον φέρει αντιμέτωπο με άλλα ζώα που, το ένα μετά το άλλο, αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του επόμενου. Ως πού μπορεί να φτάσει αυτή η πορεία; Ακόμη και μέχρι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο ζώο του κόσμου, που μεγαλύτερό του δεν υπάρχει και που κανείς δεν το ορίζει. Έλα όμως που ακόμη και για τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον κάνει «να χορέψει».Ο ρυθμός, που εξασφαλίζεται και μέσω της τεχνικής της κλιμάκωσης, βοηθά τα παιδιά να παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας ενώ όταν πια το κουβάρι έχει ξετυλιχτεί για τα καλά, το βλέπουν να μαζεύεται και πάλι για να επαναφέρει την αφήγηση στο αρχικό σημείο, με ένα επιπλέον στοιχείο: την απάντηση στο αρχικό ερώτημα από το οποίο ξεκίνησαν όλα.

2.«Ο Λάμπης, ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο»,της Λίλας Πατρόκλου σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

«Κάποτε στο ψηλό βουνό που το λένε Πίνδο, ζούσε με την αγέλη του ένας μικρός λύκος. Ο Λάμπης. Είχε το όνομα του παππού του και του προπάππου του, μάτια λαμπερά κι έξυπνα και τρίχωμα ασημένιο». Ένα βιβλίο που ταξιδεύει τα παιδιά στην οροσειρά της Πίνδου και την άγρια φύση. Ο λύκος, η αρκούδα, η αγριόγατα, η βίδρα, οι σκίουροι γίνονται αληθινοί ήρωες και τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους κινδύνους που απειλούν καθημερινά τα άγρια ζώα που ζουν εκεί. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Τα έσοδα της έκδοσης υποστηρίζουν την δράση της οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων.
Έχει δημιουργήσει μαζί με την Νατάσα Ψαριανού τοπική, παιδική λέσχη ανάγνωσης, στα Άνω Ιλίσια, με την επωνυμία «Η Γειτονιά μας» και μια εφηβική λέσχη για παιδιά έως δεκατεσσάρων ετών. Συντονίζει τις δύο παιδικές λέσχες ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και δύο Λέσχες Ανάγνωσης για Ενήλικες.
Συμμετέχει, στο πρόγραμμα «Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση» και στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ με τον σάκο «Εγώ και οι φίλοι μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.