Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στην Παιανία μετονομάζεται σε οδός Δημάρχου Ίωνα Βορρέ μετά από πρόταση Μάδη

Συγκινησιακά φορτισμένο το κλίμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας, κατά την έναρξη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του ευπατρίδη και μεγάλου ευεργέτη της πόλης της Παιανίας και πρώην Δημάρχου, Ίωνα Βορρέ, ο οποίος "έφυγε" τα ξημερώματα της 27ης Φεβρουαρίου, σε ηλικία 91 ετών.

Αμέσως μετά, το λόγο ζήτησε και έλαβε, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως, Ισίδωρος Μάδης, ο οποίος είπε πως ο Ίωνας Βορρές είναι ο αυτοδιοικητικός εκείνος που με την υπομονή και επιμονή του, έβαλε την Παιανία σε τροχιά σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης προσδίδοντας της εθνική και διεθνή προβολή και πως ως ελάχιστο φόρο τιμής, λαμβάνοντας υπ´ όψιν την πολλαπλή συμβολή του σε ολους τους τομείς της κοινωνικής και αυτοδιοικητικής ζωής του τόπου, καθώς και την επιθυμία του αξιοπρεπούς, χαμηλών τόνων και προοδευτικού ανθρώπου για τέλεση εξοδίου ακολουθίας σε απόλυτο οικογενειακό κύκλο, θα ήθελε το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει δεκτές μέσω ψηφίσματος τις εξής προτάσεις:

1. Να εκφραστεί η βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος μέσω τηλεγραφήματος η επιστολής.

2. Να παρευρεθεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τέλεση του 40ήμερου μνημοσύνου υπέρ αναπάυσεως του εκλιπόντος

3. Να καθιερωθεί έπαθλο - έπαινος Δημάρχου ΙΩΝΑ ΒΟΡΡΕ για αποφοίτους ( Δημότες ) της σχολής καλών τεχνών

4. Να μετονομαστεί η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου , σε οδό Δημάρχου ΙΩΝΑ ΒΟΡΡΕ

5. Να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να δημοσίευσει το ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Οι προτάσεις της παράταξης Μάδη, έγιναν δεκτές ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.