Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Οικονομική ενίσχυση στο Μουσείο Βορρέ στην μνήμη του ιδρυτη του

Ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα συμμετείχε τη Δευτέρα σε τελετή που έλαβε χώρα στο Μουσείο Βορρέ και στην οποία ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία Καφέ και Πωλητηρίου στο Μουσείο Βορρέ, τιμώντας την μνήμη του Ίωνα Βορρέ ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 91 ετών.

Οι διευθύνοντες της εταιρείας Eldorado Gold/Χρυσωρυχεία Θράκης παρέδωσαν επιταγή 25.000 ευρώ στον εγγονό του κ. Βορρέ, κ. Νεκτάριο Βορρέ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους του παππού του, Ίωνα Βορρέ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τον σχεδιασμό και την επίπλωση των νέων εγκαταστάσεων.






Το Μουσείο Βορρέ, το οποίο ιδρύθηκε από τον Ελληνο-Καναδό Ίωνα Βορρέ, αποτελεί μια όαση πολιτισμού στην Παιανία. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τη διοργάνωση εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέχρι την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά.

Η έναρξη λειτουργίας του Καφέ και Πωλητηρίου του Μουσείου Βορρέ, η οποία αναμένεται μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, θα αποτελέσει νέα πηγή εσόδων για το μουσείο, ενώ θα προσφέρει μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα στους επισκέπτες του.

Ο Πρέσβης, κ. Robert Peck, εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη που προέρχεται από την καναδική εταιρεία Eldorado Gold, η οποία στηρίζει κοινωφελείς προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που προάγουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ).

Επίσης ο Πρέσβης, κ. Robert Peck, επαίνεσε τον ιδρυτή του μουσείου, Ίωνα Βορρέ, ο οποίος το 2009 ανακηρύχθηκε μέλος του Τάγματος του Καναδά, ενώ το 2014 τιμήθηκε με τη διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για τη συνολική προσφορά του στην ελληνική τέχνη και τον πολιτισμό.

"Ο Ίων Βορρές ήταν η καρδιά και η ψυχή του Μουσείου", δήλωσε ο Πρέσβης του Καναδά κ. Peck, "Οι φίλοι του Μουσείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν το κληροδότημά του ζωντανό. Η δημιουργία του Καφέ και Πωλητήριο του Μουσείου Βορρέ αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο Ελληνο-Καναδό και το έργο του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.