Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η Παιανία τιμά και φέτος την μνήμη του Πολιούχου της

Με τη συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων της περιοχής, αλλά και των επαγγελματιών, ο Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών, διοργανώνει και φέτος ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, με πληθώρα εκδηλώσεων, για να τιμηθεί ο Πολιούχος της πόλης της Παιανίας, Άγιος Αθανάσιος.

Το πρόγραμμα που θα έχει τετραήμερη διάρκεια (29 Απριλίου - 2 Μαΐου), περιλαμβάνει Υπαίθριο Παζάρι Συλλόγων-Φορέων & Επαγγελματιών της περιοχής, Λούνα Πάρκ για τα μικρά παιδιά, Προσκοπικές & Οδηγικές Δράσεις από τα συστήματα της Παιανίας, εκθέσεις, συναυλίες, ημερίδες και παρουσίαση χορευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, αυλαία στις φετινές εκδηλώσεις θα ανοίξει το Σάββατο 29 Απριλίου στις 9 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία της Παιανίας, μία μοναδική συναυλία με τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Τάκη Σούκα και λαϊκή ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου. Στη συναυλία το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, που φέρουν τη σφραγίδα του σπουδαίου συνθέτη Τάκη Σούκα, ενώ τους δύο μεγάλους καλλιτέχνες πλαισιώνει με τη μοναδική του φωνή ο Θάνος Τζάνης και εξαμελής ορχήστρα.

Τάκης Σούκας - Λένα Αλκαίου



Παράλληλα την ίδια ημέρα, ξεκινάει και η λειτουργία του Λούνα Πάρκ στην Κεντρική Πλατεία της Παιανίας, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν με τραινάκι, φουσκωτά, τραμπολίνο και μίνι γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.




Την Κυριακή στις 9 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία της Παιανίας και πάλι, η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα  η οποία θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ερμηνεύοντας μοναδικά, τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Νίκο Μαμαγκάκη έως τον Μίμη Πλέσσα και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Φωτεινή Δάρρα


Την Δευτέρα 1 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής θα γίνει παρουσίαση χορευτικών ομάδων πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν επίσης εκθέσεις παραδοσιακού κεντήματος-παραδοσιακού Κοσμήματος, βυζαντινής Αγιογραφίας από τα τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων, στις αίθουσες του πρώην Α'Δημοτικού Σχολείου (Κεντρική Πλατεία) και ζωγραφικής από τα τμήματα εικαστικών τεχνών του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Βασ. Φρειδερίκης 3).

Η ΧΕΝ Παιανίας οπως κάθε χρόνο συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου με εργαστήρια για παιδιά στην πλατεία και τις τρεις μέρες 10:00-13:00 και 17:00-20:00.

Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παιανίας «Δημιουργίες» επίσης συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου με: Έκθεση και πωλητήριο χειροτεχνημάτων, στην Κεντρική Πλατεία 29, 30 Απριλιου & 1 Μαΐου 2017, ώρες 10:00 - 22:00.

Πρόσκοποι και Οδηγοί όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουν και εκείνοι τις δράσεις τους.

Την Τρίτη 2 Μαΐου στις 19:00 θα λάβει χώρα ημερίδα με θέμα "Οι Αρχαιολογικές αποκαλύψεις στην Αγία Παρασκευή και στον Άγιο Αθανάσιο" από την κ. Νίκη Βασιλικού, Προϊσταμένη τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων, στην Αίθουσα της Συνιδιοκτησίας Παιανίας, Σπ. Αγγελή 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.