Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Δεν θα διανείμουν οι Δήμαρχοι το Άγιο Φώς στις ενορίες με απόφαση Νικόλαου

Τέλος στο θλιβερό φαινόμενο του να φωτογραφίζονται οι Δήμαρχοι και οι δημοτικοί τους σύμβουλοι, κρατώντας το Άγιο Φώς όταν το διανέμουν στις ενορίες των Δήμων τους, ή να...«μοστράρονται» στο αεροδρόμιο, λες και πρόκειται για...«κοσμικό event» κατά την αναμονή του, βάζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, με εγκύκλιο του την Κυριακή των Βαΐων.


Ο Σεβασμιώτατος, πήρε την απόφαση από τούδε και στο εξής, να διανείμει ο ίδιος στους ιερείς όλων των ενοριών της Μητροπόλεως το Άγιο Φώς από το Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα, όπου και τους καλεί να προσέλθουν το Μεγάλο Σάββατο, με αντιπροσωπεία πιστών και ειδικά διαμορφωμένα φαναράκια για να το παραλάβουν.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, ενημέρωσε τους πιστούς πως και φέτος, όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος, σε όποια ενορία θα χοροστατεί στην Ακολουθία του Νυμφίου, ή θα ιερουργεί στην Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το πρόγραμμα του, θα διανείμει στους πιστούς, τη λαμπάδα της Αναστάσεως, από αγνό μελισσοκέρι, ως ευλογία της Μητροπόλεως.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος, θα τελέσει Αρχιερατικό Αναστάσιμο Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως προσφάτων κεκοιμημένων, σε όλα τα κοιμητήρια της Μητροπόλεως. Στο κοιμητήριο της Παιανίας, θα βρίσκεται στις 9.45 το πρωί.

Διαβάστε την εγκύκλιο του Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής πατώντας ΕΔΩ

 

Δείτε το πρόγραμμα του Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.