Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Προσφορά του Αντιδημάρχου Παιανίας κ. Κωνσταντίνου Πρίφτη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κρωπίας

O Aντιδήμαρχος Παιανίας κ. Κωνσταντίνος Πρίφτης, στήριξε την πρωτοβουλία «Συλλέγω & Προσφέρω» της εταιρίας Βοsch Κορωπίου, η οποία μπήκε σε εφαρμογή στις 4 Δεκεμβρίου και έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από όλους τους εργαζόμενους σε αυτήν, οι οποίοι άλλαξαν για εκείνη την ημέρα το γνώριμο εργασιακό τους περιβάλλον.

Συγκεκριμένα άφησαν τη γραφική δουλειά και επιδόθηκαν σε αγροτική εργασία, συγκομίζοντας τις ελιές από όλα τα ελαιόδεντρα που συντηρούνται στο χώρο της εταιρείας. Της συγκομιδής προηγήθηκε η διανομή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και οδηγιών από συνεργαζόμενο γεωπόνο, προκειμένου η όλη δράση να κυλίσει ομαλά αλλά και με απόλυτη ασφάλεια.

Οι ελιές που συγκεντρώθηκαν, αποθηκεύτηκαν από τους εργαζόμενους της Bosch σε ειδικά σακιά και μεταφέρθηκαν στο ελαιοτριβείο του κ. Πρίφτη στη Παιανία, ο οποίος ανέλαβε αφιλοκερδώς την παραγωγή και τη συσκευασία του ελαιόλαδου.

Οι εργαζόμενοι της Bosch συνέλεξαν επίσης ρούχα καθώς και τυποποιημένα τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν στον αντιδήμαρχο Κρωπίας, κύριο Γρίβα. 

Συγκεντρώθηκαν περίπου 200 λίτρα λάδι , τρόφιμα και ρούχα, ενισχύοντας 210 φτωχές οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. Οι 210 οικογένειες που έχουν επιλεχθεί από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας με κριτήρια το εκκαθαριστικό της εφορίας, την οικογενειακή και επαγγελματική τους κατάσταση αλλά και τυχόν προβλήματα υγείας, επισκέπτονται μια φορά το μήνα το κοινωνικό παντοπωλείο προκειμένου να προμηθευτούν τα βασικά προς το ζην αγαθά. Πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες (4-5 παιδιά) με μηνιαίο εισόδημα 500€ , οικογένειες με άνεργους γονείς, ενώ γύρω στις 25 οικογένειες είναι μονογονεϊκές.

Στόχος της εταιρείας είναι η πρωτοβουλία «Συλλέγω & Προσφέρω» να συνεχιστεί και μελλοντικά καθώς είναι μια πρωτοβουλία που συνάδει απόλυτα με τον έντονο κοινωνικό της χαρακτήρα.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντιδήμαρχος Παιανίας, προσφέρει στο συνάνθρωπο. Έχει ενισχύσει ουκ ολίγες φορές με μεγάλες ποσότητες λαδιού, την Τράπεζα Τροφίμων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παιανίας, η οποία αυτή τη στιγμή στηρίζει εμπράκτως, περίπου 270 οικογένειες αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας σε Παιανία και Γλυκά Νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.