Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

«Εκστρατεία» ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τη χρήση του ποδηλάτου στα σχολεία του Δήμου Παιανίας από την Ποδηλατική Βόλτα Παιανίας

Ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία του Δήμου Παιανίας, με σκοπό να διαδώθει η ποδηλατική ιδέα και να περάσει στα παιδιά το μήνυμα μιας καλύτερης, πιο υγιούς και ποιοτικότερης ζωής, μέσα από τη χρήση του ποδηλάτου, εκπόνησε ο ποδηλατικός σύλλογος της περιοχής μας «Ποδηλατική Βόλτα Παιανίας».

Πέρα από την προσπάθεια να ευαισθητοποιήθουν οι μικροί μαθητές για τη χρήση του ποδηλάτου, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να συνειδητοποίησουν οι μικροί μας φίλοι, τη σημασία της ασφαλούς ποδηλασίας και της χρήσης εξειδικευμένου εξοπλισμού σε όλες τις μετακινήσεις τους.

Ήδη τα μέλη τα μέλη του συλλόγου έχουν πραγματοποίησει τέτοιες ενημερωτικές επισκέψεις στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας και ακολουθούν και άλλα σχολεία του Δήμου.

Η «Ποδηλατική βόλτα Παιανίας», δραστηριοποιείται από το 2013 στην περιοχή μας και το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει μικρές και μέγαλες εξορμήσεις με ποδήλατο για ενηλίκους, εκπαιδευτικού χαρακτήρα επισκέψεις σε ιστορικά, βυζαντινά μνημεία και αξιοθέατα του Δήμου Παιανίας, μικρές εξορμήσεις κάθε Κυριακή για μικρούς ποδηλάτες, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παιανίας, πάντα υπό την επίβλεψη ενηλίκων μελών του συλλόγου και τηρουμένων όλων των κανόνων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια τους, οι νεαροί ποδηλάτες, έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ιστορία πολιτιστικών αξιοθεάτων που επισκέπτονται μαζί με την «Ποδηλατική Βόλτα» στην περιοχή μας, από την Πρόεδρο του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας και μέλος της «Ποδηλατικής Βόλτας», κ. Αγγελική Στουραϊτου. Επίσης κάθε Πέμπτη, τις ώρες 19.00-21.00 μ.μ., πραγματοποιούνται στα γραφεία του συλλόγου, στην αίθουσα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας, μαθήματα θεωρίας για μικρούς και μεγάλους.

Στις δραστηριότητες του συλλόγου, περιλαμβάνονται επίσης και η γνωριμία, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, καθώς και οι κοινές εξορμήσεις με άλλους ποδηλατικούς συλλόγους της Αττικής.
κής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.