Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Το "Ρέμα της Παναγίτσας" Μια υγειονομική βόμβα μέσα στον αστικό ιστό της Παιανίας

Το θέμα του "Ρέματος της Παναγίτσας", το οποίο διασχίζει ένα πολύ μεγάλο τμήμα του αστικού ιστού της πόλης της Παιανίας, έφερε και πάλι στην επικαιρότητα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Μαρία Παπαμιχάλη.

Κατόπιν παρότρυνσης των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζουν μια "κόλαση", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην τοποθέτηση της, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Μάδη, αφού το συγκεκριμένο ρέμα, για 10 και πλέον χρόνια ταλαιπωρεί την γειτονιά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχοντας μετατραπεί σε "υγειονομική βόμβα", που απειλεί την υγεία των πολιτών, ανέλαβε να θέσει το θέμα εις γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας.

Δεκάδες κυβικά λυμάτων, διασχίζουν το ρέμα, αφού λόγω της μη ύπαρξης αποχετευτικού στην πόλη, έχει γίνει "πρόσφορο έδαφος" για να "ξεφορτωθεί" κάποιος εύκολα τα βοθρολύματα του, ενώ στα λιμνάζοντα νερά του, έχουν βρει καταφύγιο, σμήνη κουνουπιών, φίδια, ποντίκια και άλλα τροκτικά και ερπετοειδή. Οι δυσάρεστες δε οσμές που αναδύονται, κάνουν την ατμοσφαίρα αποπνικτική, χειμώνα και καλοκαίρι. Τα μέτρα που λαμβάνει η δημοτική αρχή, αν και για τον καθαρισμό του ρέματος, φέρει την ευθύνη η Περιφέρεια Αττικής, της ρίψης δηλαδή νερού με τις υδροφόρες του Δήμου, για να ενισχύσει την ροή και να αποτρέψει το λίμνασμα, απαλύνουν το πρόβλημα, δεν το επιλύουν, το δυσχεραίνουν μάλιστα στα επόμενα μέτρα, όπως τονίζει η κ. Παπαμιχάλη.

Όχι δεν είναι φωτογραφία από τον Αμαζόνιο αλλά από την Παιανία
Οι κάτοικοι της περιοχής, συνεχίζει η δημοτική σύμβουλος, έχουν ξεκινήσει ένα χρόνιο αγώνα, με συλλογή υπογραφών, καταγγελίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέχρι και προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου, παρ' όλα αυτά όμως, 3 Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που πέρασαν, δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αν και επί δημαρχίας Παρασκευά Παπακωστόπουλου, ξεκίνησε να τσιμεντώνεται το ρέμα, για άγνωστο λόγο τα έργα όμως σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να έχει  κλείσει μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του ρέματος.

Το τμήμα που έχει χτιστεί μέχρι στιγμής
 Η αδυναμία των αρχών να βρουν λύση, στο χρόνιο πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι απαιτούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους εδώ και τώρα. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, έδωσαν το παρών, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και μετέφεραν το αίτημα τους στην δημοτική αρχή.


Ανέλαβε να τους απαντήσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτρης Αλεξίου, ο οποίος τους ενημέρωσε πώς το ρέμα, έχει ενταχθεί στη Β' φάση του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Παιανίας,  το οποίο μέχρι το τέλος του 2015, θα έχει ολοκληρωθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.