Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Παίζουν με το μέλλον των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Παιανίας

Αποχή από τα μαθήματα αποφάσισε σήμερα το πρωί το 15μελές συμβούλιο του 2ου Γυμνασίου Παιανίας με αφορμή τα κενά σε καθηγητές που μέχρι σήμερα υπάρχουν στο σχολείο τους.

Μολονότι από τη διεύθυνση του σχολείου έχουν γίνει τα δέοντα για την κάλυψη των κενών θέσεων, από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση δηλώνουν αδυναμία καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές να διατεθούν αλλά ούτε και χρήματα για αναπληρωτές.

Η δε σύσταση είναι να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά με λιγότερα μαθήματα. Η σύσταση αυτή όμως όπως εξήγησε στο notioanatolika.gr η διευθύντρια του σχολείου κυρία Κλαίρη Μαυρόματου, προκαλεί προβλήματα ειδικά στους μαθητές της Γ' Γυμνασίου. «Τα παιδιά αυτά θα υστερούν των συμμαθητών τους από άλλα σχολεία καθώς τα μαθήματα προβλέπονται στο αναλυτικό πρόβλημα. Ετσι το απολυτήριο του αντί να βγει σε 14 μαθήματα θα βγει σε 11. Εχουμε ήδη περιστατικό όπου υποψήφιος στο Λιμενικό έχασε μετά από ένσταση την θέση του ακριβώς για τον ίδιο λόγο» σημειώνει.

Τα κενά προκλήθηκαν μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που προέκυψαν σε τρεις καθηγητές οπότε και έλαβαν άδεια. Ετσι τα μαθήματα της Τεχνολογίας, της Οικιακής οικονομίας, της Μουσικής και των Καλλιτεχνικών δεν διδάσκονται πλέον στο 2ο Γυμνάσιο Παιανίας.
Οι μαθητές από το πρωί είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα «Φέρτε μας καθηγητές», «Όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης» και «Έχουμε δικαίωμα στη μάθηση».

Η απόφαση για αποχή λήφθηκε για μία μέρα όμως όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και συνέχεια.


Πηγή: Notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.