Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνησε η ανάπλαση των Παιδικών Χαρών στα διοικητικά όρια του Δήμου Παιανίας

Ξεκίνησε η ανάπλαση του πλέον ευαίσθητου τομέα, αυτού που έχει σχέση με τα μικρά παιδιά, στο Δήμο Παιανίας. Έτσι ξεκινούν έργα ανάπλασης σε 12 παιδικές χαρές της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι παιχνιδότοποι θα είναι πλέον, σύγχρονοι, ασφαλείς με όργανα από κατάλληλα υλικά και θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς και όσα παιδιά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.


Σύμφωνα με τα σχέδια του δήμου, οι εργασίες που θα εκτελούνται τμηματικά στις παιδικές χαρές,αφορούν την αντικατάσταση των οργάνων και των περιφράξεων, την κατασκευή δαπέδων ασφαλείας και διαδρόμων προσπέλασης, την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού και ενημερωτικών πινακίδων, τη διαμόρφωση χώρων πράσινου κ.ά.

«Οι εργασίες ανάπλασης στις παιδικές χαρές, σκοπό έχουν να διασφαλίσουν ότι όλα τα παιδιά στις πόλεις μας, θα διασκεδάζουν σε παιδικές χαρές σύγχρονες και κυρίως, ασφαλείς», δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας, Σπύρος Στάμου.
 (ΦΩΤΟ: )
Στη φωτογραφία απεικονίζεται παιδική χαρά, με το ένα τμήμα της να έχει ήδη αναπλαστεί με ειδικό τάπητα ασφαλείας. Το υπόλοιπο τμήμα, που δεν έχει αναπλαστεί ακόμα, δείχνει  την προηγούμενη επικίνδυνη κατάσταση. 
«Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής  -συνέχισε ο κος Στάμου-  να εξασφαλίσει χώρους παιχνιδιού, που να εκπληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας».

Οι παιδικές χαρές, οι οποίες εκσυγχρονίζονται στην Παιανία είναι: των οδών Αττικής, Προσηλίου, Αγίας Τριάδος, Αργιθέας και Πλατείας Κύπρου.

Στα Γλυκά Νερά εκσυγχρονίζονται οι παιδικές χαρές: στη διασταύρωση των οδών Ηφαίστου και Ανατολής και των οδών Μεσσοτόπου, Μεσσολογγίου, Λευκάδος, Κοραή, Κολοκοτρώνη και η παιδική χαρά Ανεμόμυλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.