Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Κλείνει τελικά το Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών

«Λουκέτο» σε τέσσερα στα δέκα αστυνομικά τμήματα σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση επαναφέροντας εκ νέου τον παλιό θεσμό των «πολυδύναμων κέντρων», λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι σαρωτικές αλλαγές, οι οποίες έρχονται μέσω ενός νέου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και αναμένεται να αλλάξουν άρδην την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, φαίνεται πως επηρεάζουν και τον Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών, αφού το Α.Τ. Γλυκών Νερών συγχωνεύεται με αυτό της Παιανίας.

Η ενέργεια αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να ενταθεί περαιτέρω το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων των Γλυκών Νερών.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν ύστερα από δημοσιεύματα και σχετικές ερωτήσεις Βουλευτή Αττικής τα οποία ανέφεραν πιθανή απομάκρυνση του Α.Τ. Γλυκών Νερών και απορρόφησής του από το Α.Τ. Παιανίας, υπήρξε έντονη αντίδραση από το Τοπικό Συμβούλιο Γλυκών Νερών, το οποίο με ομόφωνο ψήφισμα εξέφρασε την κάθετη και πλήρη διαφωνία του σε μια τυχόν ενέργεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το προαναφερόμενο ψήφισμα υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών και ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου είχε συνάντηση με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση για το συγκεκριμένο θέμα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μπει «λουκέτο» ή να συμπτυχθει περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χώρας χωρίς ουσιαστική ή με τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Στην Αττική από τα 91 τμήματα Ασφαλείας μένουν τα 71 ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα μένουν 87 και 11 Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ τα τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15.

Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί. Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των υπηρεσιών κυμαίνεται στο 35-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Ο στόχος της εξοικονόμησης πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων και τη σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνεται λύση στις 7.000 κενές οργανικές θέσεις και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών από τα 22 Τμήματα θα λειτουργήσουν 20 και στον Πειραιά από τα 25 θα λειτουργήσουν 16 τμήματα και 5 αστυνομικοί σταθμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.