Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

«Aδειάζει» τους Δήμους η κυβέρνηση για τα τέλη του αεροδρομίου

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις, κυβερνητικών στελεχών, στους Δημάρχους των θιγομένων Δήμων, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, πως η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τους να επιτύχουν την «πολυπόθητη» επιβολή δημοτικού φόρου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, εμφανίστηκε αρνητικός κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γεωργίου – Δημητρίου Καρρά, το πρωί της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή.

Παρά το γεγονός πως ο κ. Καρράς επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το αεροδρόμιο οι δήμοι Παιανίας-Γλυκών Νερών, Σπάτων-Αρτέμιδας, Ραφήνας-Πικερμίου, Μαρκόπουλου και Κορωπίου, ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι αυτοί έχουν λάβει πολλά περισσότερα οικονομικά οφέλη.

«Από το 2001 που άρχισε η λειτουργία του -αν δεν κάνω λάθος- μέχρι το 2008, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν εισέπρατταν κατ’ εσάς το 0,5%, δεν εισέπρατταν τίποτα. Είναι λάθος αυτό. Εισέπρατταν φόρους και τέλη και άλλες επιβαρύνσεις του αεροδρομίου προς τους δήμους, των οποίων το συνολικό ποσό αθροιζόμενο, δεν είμαι απόλυτος, αλλά έχω την εντύπωση ότι ορισμένες φορές υπερέβαινε την οροφή του 0,5%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός κάνοντας σαφές ότι η κυβέρνηση, στέκεται απέναντι και όχι δίπλα στους Δήμους.

Ο κ. Καρράς από την πλευρά του εξήγησε με εμπεριστατωμένο τρόπο το πρόβλημα και ως έγκριτος νομικός που είναι, διευκρίνισε τί σημαίνει η προσφυγή των Δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας της οποίας η συζήτηση θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο από την συζήτηση στη Βουλή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.