Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Eκνευρισμός των αμπελουργών προς το πρόσωπο του Δημάρχου Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου για άλλη μια προεκλογική δέσμευση που δεν υλοποιείται

Πρόδηλα εκνευρισμένοι και προβληματισμένοι εμφανίστηκαν οι αμπελουργοί της Παιανίας στο Δήμαρχο κ. Σπύρο Στάμου, σε χθεσινή συνάντηση στην αίθουσα της Συνιδιοκτησίας Παιανίας.

Μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής και ίσως αυτή που έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στην τελική επιλογή των κατοίκων της Παιανίας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους διατηρούν εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου, ήταν η δημιουργία αγροφυλακής, για την φύλαξη των αγροτικών εκτάσεων, που λεηλατούνται καθημερινά από αθίγκανους, δέσμευση που δεν υλοποιήθηκε τελικώς, με αποτέλεσμα οι περιουσίες και οι καλλιέργειες να έχουν υποστεί τεράστια ζημιά.

Μείζον πρόβλημα αποτελούν επίσης και οι κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην περιοχή. Οι ζημιές στους μετασχηματιστές παρουσιάζουν αυξητική τάση, με συνέπεια να βυθίζονται στο σκοτάδι αρκετές γειτονιές της Παιανίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ταυτόχρονα ζημιώνουν και τα ταμεία της ΔΕΗ.

Δέκα σταθμοί που ηλεκτροδοτούν τον κάμπο της Παιανίας, από το κτήριο της Cosmote μέχρι την περίφραξη του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, τους έχουν αφαιρέσει 60 φορές. Μάλιστα οι δράστες στην παραπάνω περιοχή, τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουν χτυπήσει 3 φορές. Από την μανία τους δεν γλυτώνουν ούτε τα ξωκλήσια, αφού αφαιρούν τις καμπανες!

Οι δράστες είναι πλήρως οργανωμένοι για την...αποξήλωση των μετασχηματιστών χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενα βαριά εργαλεία και σκάλες. Πρόκειται για νυχτερινές επιδρομές αυτοκτονίας, καθώς μια μικρή απροσεξία αρκεί για να κεραυνοβοληθούν από το ηλεκτρικό ρεύμα μέσης τάσης 2.000 βολτ.

Σκαρφαλώνουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και αφού ξεβιδώσουν ή κόψουν τις βίδες από τις βάσεις που στηρίζονται οι μετασχηματιστές, τους ρίχνουν, με τη χρήση ιμάντων, στο έδαφος και αφαιρούν τον χαλκό από το εσωτερικό τους.

Από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ κοστίζει στη ΔΕΗ κάθε κλοπή, με τους επιτήδειους να πωλούν τον χαλκό που βγάζουν για λίγα μόλις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.