Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση εξέδωσε η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Παιανίας σχετικά με τη μη παραχώρηση γραφείου αντιπολίτευσης στο Δημαρχείο

Ανακοίνωση εξέδωσε η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Παιανίας σχετικά με τη μη παραχώρηση γραφείου αντιπολίτευσης στο Δημαρχείο.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί" του Ισίδωρου Μάδη αναφέρει:

" Στα πλαίσια της απρόσκοπτης και αποδοτικότερης άσκησης των καθημερινών καθηκόντων της αντιπολίτευσης σε ένα σύγχρονο Δήμο, προωθήθηκε δυο φορές, από την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Παιανίας προς τη Δημοτική αρχή, το εύλογο αίτημα της παραχώρησης κατάλληλου χώρου συνεδριάσεων και γραμματειακής υποστήριξης.

Η παραχώρηση Γραφείων στην Αντιπολίτευση, με γραμματειακή  υποστήριξη αποτελεί επιταγή του νόμου. Το άρθρο 66 του νόμου 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) αναφέρει στη παράγραφο 7:

«Για την  αποδοτικότερη λειτουργία των  Δημοτικών Παρατάξεων η  Δημοτική Αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς & Γραμματειακή  Υποστήριξη».

Tο ανωτέρω θέμα δεν αποτελεί μόνον υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ, αφού με την υλοποίηση του, διευκολύνεται η επαφή του δημότη με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, δίνεται έμφαση στον κοινωνικό έλεγχο, γίνεται διαφοροποίηση στην υφιστάμενη νοοτροπία διοίκησης με στροφή στο διάλογο και τη συναίνεση, δημοκρατικά και με διαφάνεια, συμμετοχικά και προσβάσιμα. Διευκολύνεται έτσι η υποχρέωση της Αντιπολίτευσης στη διερεύνηση και στον έλεγχο θεμάτων που αφορούν την ισότητα, την ισονομία, την ηθική, τη σκοπιμότητα και τη δεοντολογία, κάτι που σήμερα καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο, όταν δεν εξασφαλίζεται η συνεχής παρουσία μέσα στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος.

Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Αντιπολίτευσης προς τη δημοτική αρχή, όπως αυτές εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και μέσω αλλεπάλληλων εγγράφων της δημοτικής μας κίνησης και μείζονος αντιπολίτευσης, δεν εκπληρώθηκε έως σήμερα η υποχρέωση της αυτή, παρά τις προφορικές δεσμεύσεις του Δημάρχου για άμεση διευθέτηση του ζητήματος κατά τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων όπου και ετέθει το θέμα. Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα και περίτρανα, την προσφιλή τακτική της δημοτικής αρχής στην αναβλητικότητα και στην αδιαφορία και δυστυχώς κατ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς αδιαφάνειας, αυταρχισμού και αναξιοπιστίας, που προκύπτει από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Πυροδοτείται δε, μια αναιτιολόγητη έκρηξη διχαστικών στάσεων και συγκρούσεων, οι οποίες δημιουργούνται από την έλλειψη διαβούλευσης και διαλόγου.

Ο αγώνας μας για την παραχώρηση γραφείου στην αντιπολίτευση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, όπου και είχαμε ανάλογη αντιμετώπιση από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Με λύπηση διαπιστώνουμε πως δεν φαίνεται να προκύπτει καμία διαφοροποίηση δόγματος και πολιτικής και σε αυτό τον τομέα από τη νέα.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο εν λόγω χώρος έχει ήδη προβλεφθεί και είναι εφικτό να παραχωρηθεί άμεσα. Το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό.

Γιαυτό και έχουμε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και της ζητούμε να παρέμβει με δικές της ενέργειες, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο αίτημα μας, επιφυλασσόμεθα δε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, εάν η δημοτική αρχή εξακολουθήσει να κωφεύει και να αδιαφορεί για τα αναφαίρετα δικαιώματα μας."

Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε και τα έγγραφα που απέστειλε η συγκεκριμένη δημοτική κίνηση στο Δήμο Παιανίας σχετικά με το ανωτέρω θέμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.