Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

"Καταιγιστικός" ο Ισίδωρος Μάδης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας

Δυναμική παρουσία για ακόμα μια φορά, είχε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παιανίας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως, κ. Ισίδωρος Μάδης, ο οποίος έθιξε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο.

Ξεκινώντας ο κ. Μάδης, αναφέρθηκε στο θέμα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, κ. Ιωάννη Σοφρώνη και ζήτησε από τον Δήμαρχο Παιανίας, κ. Σπύρο Στάμου, να ενημερωθεί το σώμα, σχετικά με τα κριτήρια βάση των οποίων επιλέχθηκε ο κ. Σοφρώνης και αν ο Δήμαρχος είχε λάβει γνώση για τα δημοσιεύματα που τον "συνοδεύουν" σχετικά με το πέρασμα του από άλλους Δήμους και τον κατηγορούν για κατάχραση δημοσίου χρήματος. Τα δημοσιεύματα αυτά είχαν απασχολήσει και το δικό μας blog, γιαυτό και είχαμε αφιερώσει εκτενές ρεπορτάζ στο θέμα στην ιστοσελίδα μας. (μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ μας πατώντας εδώ). Ο κ. Μάδης διαβάζοντας κάποια από τα δημοσιεύματα, τόνισε πως του κάνει εντύπωση που ο κ. Σοφρώνης δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον των μέσων που τα αναπαρήγαγαν για να αποδείξει την αθωότητα του και κάλεσε τον κ. Σοφρώνη να παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Παιανίας, είπε πως για να πετύχει μια διοίκηση θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στα άτομα που την απαρτίζουν, αλλά σίγουρα και το παρελθόν τους θα πρέπει να ελέγχεται. Απέφυγε να εξηγήσει το λόγο που επιλέχθηκε συγκεκριμένα ο κ. Σοφρώνης, τόνισε πάντως πως δεν θα επηρεαστεί από "συκοφαντικά δημοσιεύματα", όπως τα χαρακτήρισε.

Στην συνέχεια ο κ. Μάδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με 4 οικογένειες οι οποίες διαμένουν στην οδό Ανοίξεως στην Παιανία και τα πούλμαν της εταιρείας του Αντίδημαρχου κ. Βαληλή, που έχει αναλάβει την μεταφορά των μαθητών, δεν μεταβαίνουν εκεί για να παραλάβουν τα παιδιά τους, τα οποία φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Ισίδωρος Μάδης, ο πατέρας ενός από τα παιδιά, ζήτησε την παρέμβαση του, γιατί μετά από προσωπικό ραντεβού που είχε με τον Δήμαρχο Παιανίας, στο οποίο έλαβε την διαβεβαίωση πως το ζήτημα θα λυθεί, λίγο αργότερα του ζήτηθηκε να πηγαίνει ο ίδιος το παιδί του καθημερινά στο MEC Παιανίας, για να το παραλαμβάνει το πούλμαν από εκεί, πράγμα που όπως είπε στον κ. Μάδη, αν είχε την δυνατότητα να κάνει, θα μετέφερε ο ίδιος το παιδί κατευθείαν στο σχολείο του. Ο κ. Μάδης ζήτησε να μάθει από τον κ. Βαληλή γιατί συμβαίνει αυτό.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος κ. Βαληλής, τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής, θέτει χιλιομετρικό περιορισμό για την μεταφορά των μαθητών και η συγκεκριμένη περιοχή είναι εκτός ορίου. Είπε μάλιστα πώς τον μαθητή του οποίου ο πατέρας ζήτησε την παρέμβαση του κ. Μάδη, πέρσι μετά από προσωπική του πρωτοβουλία, η εταιρία του τον εξυπηρετούσε, φέτος όμως δεν μπορεί να το κάνει, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: "δεν βγαίνει".

Σχετικά με το  θέμα του διαφημιστικού πανό του σούπερ μάρκετ Lidl, στο τρίγωνο του Λαγού, το οποίο είχε αναδείξει μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Facebook, ο κ. Μάδης ζήτησε να μάθει τον λόγο που η εταιρία, εντελώς αυθαίρετα όπως είπε τοποθέτησε το πανό εκεί, χωρίς να λάβει την απαιτούμενη άδεια από το Δήμο, κάλεσε την δημοτική αρχή να το απομακρύνει άμεσα και ζήτησε μάλιστα να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο 2000 ευρώ για την παράβαση.

Ανέλαβε να απαντήσει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χελιδονόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Μάδη πως το πανό είχε κατέβει λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, μετά από επικοινωνία του ιδίου με τον υπεύθυνο καταστημάτων της αλυσίδας, κ. Ζερβουδάκη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το θέμα και ζήτησε συγγνώμη από τον Αντιδήμαρχο, αφού τον διαβεβαίωσε πως έχει δίκιο.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως τόνισε πως πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός του Δήμου, ούτως ώστε να ασκηθεί μέσα από τις σωστές δομές, αποτελεσματική διοίκηση, για να λάβει την διαβεβαίωση από το Δήμαρχο Παιανίας, πως μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ο εσωτερικός κανονισμός του δήμου θα έχει εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.