Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Κωνσταντίνος Μπουλμέτης: "Tι γίνεται με τους αθλητικούς χώρους;"

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Παιανίας, σχετικά με την νομιμοποίηση και αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο, απηύθυνε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού "Οφείλουμε στον άνθρωπο", κ. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης.

Στο άρθρο 22 του νόμου 4049/12, προβλέπεται ότι "για την λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων, απαιτείται άδεια για την συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφάλειας σε αθλούμενους και θεατές. Η άδεια χορηγείται στην διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει. Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα, διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδεια λειτουργίας".
Η άδεια αυτή περιλαμβάνει:
α) Την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων (αποδυτήρια, ιατρεία κ.λ.π.).
β) Την καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης, ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση ή παραμονή και αποχώρηση των θεατών. Η άδεια ισχύει για δύο έτη από την χορήγησή της».
Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συγκροτείται υποχρεωτικά το δεύτερο 15νθήμερο του μηνός Μαΐου κάθε έτους, η αρμόδια επιτροπή που διενεργεί τους ελέγχους καταλληλότητας.
Στο άρθρο 6 προβλέπεται ότι "σε περίπτωση που η επιτροπή διαπιστώσει τεχνικές ατέλειες ή άλλες ελλείψεις στην αθλητική εγκατάσταση, δίνεται εύλογη προθεσμία στην διοίκησή της για την αποκατάστασή τους, ορίζοντας ταυτόχρονα νέα ημερομηνία επανελέγχου. Στην περίπτωση αυτή, η επιτροπή δύναται να χορηγεί μέχρι την ημερομηνία επανελέγχου άδεια λειτουργίας".
Στην παράγραφο 7 αναφέρεται ότι "οι κερκίδες των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τους θεατές, σφραγίζονται σε περίπτωση ακαταλληλότητάς τους, μέχρι την αποκατάσταση των ατελειών ή ελλείψεων που διαπιστώνονται με νέο έλεγχο".
Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παράγραφος 9 που προβλέπει ρητά ότι "ουδεμία αθλητική συνάντηση διεξάγεται, χωρίς ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης να έχει άδεια διεξαγωγής της συνάντησης. Η ως άνω άδεια χορηγείται εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει λειτουργία και η συνάντηση διεξάγεται με την έγκριση της αναγνωρισμένης αθλητικής Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής".

Η διαδικασία, ύστερα από πιέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, πήρε παράταση προθεσμίας μέχρι την 8η Φεβρουαρίου του 2015. Βάσει αυτών ο κ. Μπουλμέτης, ζήτησε να μάθει, αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στο Δήμο, ούτως ώστε αυτοί να λάβουν την πολυπόθητη αδειοδότηση. Ανέλαβε να απαντήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ, κ. Παναγιώτης Σιδέρης, ο οποίος φρόντισε να διαβεβαιώσει τον κ. Μπουλμέτη, ότι μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που είναι και καταληκτική της προθεσμίας που έχει δοθεί, οι αθλητικοί χώροι της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, θα είναι πλήρως κατάλληλοι, νομιμοποιημένοι και αδειοδοτημένοι.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αν μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση, οι αθλητικοί χώροι που δεν την έχουν λάβει θα κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.