Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ένταση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2014

Το κλίμα των Χριστουγέννων φαίνεται πως δεν επηρέασε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2014, στο Δήμο Παιανίας. Ένταση, χαρακτηρισμοί και εκνευρισμός, ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης.

Αφορμή όλων αυτών, στάθηκε η πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αρτέμη Βαγιωνάκη, να τηρήσει αυστηρά το χρονοδιάγραμμα στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, ενώ διέκοψε την δημοτική σύμβουλο της μείζονος αντιπολιτεύσεως, κ. Μαρία Παπαμιχάλη, την ώρα που κατέθετε ερώτηση προς τον Δήμαρχο, πριν την ημερήσια διάταξη, στον πρόλογο της, (πριν προλάβει να αναπτύξει ερώτηση) νομίζοντας ότι τοποθετείται πολιτικά, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη της. Η κ. Παπαμιχάλη, ζήτησε το λόγο της διακοπής από το Προεδρείο και ο κ, Βαγιωνάκης της απάντησε ότι η διαδικασία προβλέπει την κατάθεση ερωτήσεων και όχι τοποθετήσεων. "Είσαι απαράδεκτος" είπε στον κ. Βαγιωνάκη, η Μαρία Παπαμιχάλη, ο οποίος έσπευσε να της επιστρέψει τον χαρακτηρισμό. "Είναι δυνατόν να μην μας αφήνεις να μιλάμε;" συνέχισε η κ. Παπαμιχάλη, την ώρα που, έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, αποχωρούσε από την αίθουσα, διαμαρτυρόμενη για το ότι δεν της δόθηκε χρόνος να αναπτύξει την ερώτηση που είχε ετοιμάσει.

Αμέσως μετά την αποχώρηση της κ. Παπαμιχάλη, ζήτησε το λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Βαληλής, ο οποίος και τοποθετήθηκε υπερασπιστικά υπέρ του κ. Βαγιωνάκη, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Ισίδωρου Μάδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Βαγιωνάκη και αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Βαληλή, του είπε: "Τώρα αυτή η τοποθέτηση είναι διαδικαστική; Εσύ δεν είπες μόνο ερωτήσεις; Tώρα δεν σε πειράζει ο χρόνος;" και συνέχισε λέγοντας: "Aυτές δεν είναι συμπεριφορές και δεν θα επιτρέψω να προσβάλλονται δημοτικοί σύμβουλοι, όχι μόνο από την δική μου παράταξη, αλλά γενικότερα".

"Μας διακόπτεις συνεχώς, τι έχεις πάθει σήμερα;", είχε πει στον κ. Βαγιωνάκη, λίγο νωρίτερα, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, ενώ ανέφερε πως όταν εκείνος ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τα Δημοτικά Συμβούλια τελείωναν στην ώρα τους και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, είχαν λάβει ικανοποιητικό για εκείνους χρόνο  για να τοποθετηθούν, χωρίς να υπάρχουν παράπονα από κανέναν.

"Όταν σε στριμώχνουν και ζορίζεσαι, μόνο τότε έχεις πρόβλημα με το χρόνο", είπε στην δική του τοποθέτηση, απευθυνόμενος στον κ. Βαγιωνάκη ο κ. Γιώργος Σιώκος και μαζί με τον Κώνσταντίνο Μπουλμέτη, προέτρεψαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αν θέλει τόσο πολύ να είναι τυπικός με το χρονοδιάγραμμα να το τηρεί και όταν τοποθετείται ο ίδιος, εφαρμόζοντας τον κανονισμό δηλαδή που αναφέρει πως όταν τοποθετείται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος για να μην υπάρχει κατάχρηση του χρόνου.

"Ζούμε την Χούντα του Πινοσέτ στην Παιανία", έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, μετά το περιστατικό, η Μαρία Παπαμιχάλη, ενώ εκ μέρους της παράταξης Μάδη, ο Ανέστης Βλάχος, έκανε λόγο για πολιτική απρέπεια και για τυπολατρία "a la carte".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.