Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στη βιτρίνα του γραφείου της Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Παιανίας-Γλ. Νερών

Στόχος αγνώστων έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, το γραφείο της Οργάνωσης Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Παιανία, στην οδό Ιωάννου Μεταξά.

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στην τζαμαρία του γραφείου, χωρίς να προχωρήσουν σε περαιτέρω βανδαλισμούς.

Ανάληψη ευθύνης

 

Λίγο πρίν τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, με ανάρτηση στον ιστότοπο "Indymedia", η Αντιφασιστική Κίνηση Παιανίας-Γλυκών Νερών, ανέλαβε την ευθύνη για την..«παρέμβαση» όπως την χαρακτηρίζουν, στο γραφείο της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, επέλεξαν ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από τις πρόσφατες καταλήψεις μεταναστών στην Θεσσαλονικη και στην Αθήνα, να γράψουν συνθήματα στη βιτρίνα των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Παιανία.

Αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης της Αντιφασιστικής Κίνησης Παιανίας-Γλυκών Νερών:


Την Τετάρτη 27/7 η κυβέρνηση Συριζανελλ εκκένωσε με την αστυνομία 3 καταλήψεις στέγης προσφύγων-μεταναστών στην Θεσσαλονίκη(Κατάληψη Ορφανοτροφείο, Hurriya και Λεωφόρου Νίκης). Η συνολική αποτίμηση 74 συλλήψεις. Λίγες ώρες αργότερα ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τα κατειλημμένα δημοτικά κτίρια που στεγάζουν μετανάστες-στριες , επειδή “υποβαθμίζουν την πόλη”. Λίγες ώρες αργότερα η 29χρονη μετανάστρια Αζάζ Ράγκντα πεθαίνει στο “camp Softex” στη Θεσσαλονίκη, λόγω μη ύπαρξης ασθενοφόρου και γιατρού έπειτα από επιληπτική κρίση. Λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός “δημόσιας τάξης” Τόσκας βγαίνει να κάνει χυδαίες και αηδιαστικές δηλώσεις με σκοπό να υπερασπιστεί τις εκκενώσεις από τα “αριστερά” (sic).

Στις 29/7 επιλέξαμε σαν ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και στις καταλήψεις να γράψουμε συνθήματα στη βιτρίνα των γραφείων του Σύριζα στην Παιανία. Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει ότι δεν έχει απολύτως καμία διαφορά με τις προηγούμενες.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις

Καμία δίωξη-ποινικοποίηση των καταλήψεων

Αντιφασιστική Κίνηση Παιανίας-Γλ.Νερών

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την πλευρά της τοπικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.