Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πυρκαγιά σε οικόπεδο στην Παιανία

Πυρκαγιά ξέσπασε μόλις πρίν από λίγο, σε σωρούς κλαδιών, χόρτων, ξυλείας κόντρα πλακέ, παλαιών επίπλων και διαφόρων άλλων απορριμμάτων, οι οποίοι βρίσκονταν εντός ιδιωτικού οικοπέδου στην οδό Πρασίνου, πλησίον του εκθεσιακού κέντρου MEC στην Παιανία.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα, 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες και η Πολιτική Προστασία-Δασοπροστασία Παιανίας-Γλυκών Νερών, οι οποίοι κατάφεραν άμεσως να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, αποσοβώντας έτσι τα χειρότερα, αφού εκείνη την ώρα έπνεαν άνεμοι και σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργεί πρατήριο υγρών καυσιμων.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα οργισμένοι εξαιτίας του συμβάντος και αναστατωμένοι στην ιδέα του τι θα μπορούσε να είχε αυτό προκαλέσει, το παραπάνω οικόπεδο ανήκει στον βουλευτή Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη, ο οποίος μετέφερε τους σωρούς μαζί με κάποια μπάζα σε αυτό, έπειτα από ανακαίνιση που πραγματοποίησε στην οικία του, εναποθέτοντας μάλιστα πάνω τους κλαδέματα ελαιοδέντρων τα οποία υπάρχουν στο οικόπεδο και άλλα ξερόχορτα.

Οι κάτοικοι ανέφεραν πως παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς τον βουλευτή να κινήσει τις διαδικασίες για την απομάκρυνση τους ως όφειλε, τα εύφλεκτα υλικά παρέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σημείο, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, με αποτέλεσμα να προκύψει η προαναφερόμενη ανάφλεξη, τα αίτια της οποίας θα διερευνηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.