Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Πίεσεις Στάμου σε Περιφέρεια Αττικής για έργα στο Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου και να ενημερωθεί για την εξέλιξη δυο σημαντικών έργων που έχουν φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Αττικής και θα έπρεπε να είχαν ήδη υλοποιηθεί, είχε ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών, κ. Σπύρος Στάμου, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη.

Πρόκειται για το έργο της αποκατάστασης των φθορών που έχουν προκληθεί στα Κλειστά Βόλεϊ και Στίβου στην περιοχή της Χαλιδούς και της κατασκευής του αθλητικού δαπέδου τύπου παρκέ, προδιαγραφών FIBA για το Κλειστό Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών.

Ο κ. Φιλίππου ανταποκρίθηκε αμέσως και έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ενταθούν οι ενέργειες τους, ούτως ώστε να προσπελαστούν τα κολλήματα που καθυστερούν την υλοποίηση των δυο έργων.

Ο κ. Στάμου και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν επίσης τον Προϊστάμενο Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής κ. Γιάννη Ασπρουλάκη, για την ύπαρξη από πλευράς του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, ώριμων-ολοκληρωμένων μελετών για έργα, όπως είναι αυτό της Αντιπλημμυρικής Θωράκισης της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών, της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης των πολεοδομικών ενοτήτων ΠΕ 7 & ΠΕ8 της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας και της Νότιας Γειτονιάς της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών, της κατασκευής ποδηλατόδρομου στο Φούρεσι των Γλυκών Νερών και αυτό της κατασκευής 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή «Μιχούλι», ζητώντας ουσιαστικά οι παραπάνω μελέτες να τύχουν χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής και τα σημαντικά αυτά έργα, που θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου, να «πάρουν σάρκα και οστά».

Κανένας κίνδυνος πλέον για την αποχέτευση της Παιανίας

 

Το σημαντικότερο νέο της συνάντησης της Δευτέρας όμως, ήταν πως επισημοποιήθηκε η ένταξη του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014-2020" και αποσοβήθηκε έτσι ο κίνδυνος της μη υλοποίησης του, αφού η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013, είχε σταματήσει από τον Δεκέμβριο του 2015.

Η πρόσκληση από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών για ένταξη στη χρηματοδότηση ήταν ατομική, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο που καταδεικνύει και την σημαντικότητα του έργου για την πόλη της Παιανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.