Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση Στάμου-Αλεξίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου, είχαν σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Αλεξίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο έλεγχος της προόδου των ενταγμένων έργων του Δήμου Παιανίας στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει και της αναθεώρησης του την ερχόμενη άνοιξη.


Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη, συμμετείχε εκτός του κ. Φιλίππου και ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, κ. Γιάννης Ασπρουλάκης.

Η συζήτηση των τεσσάρων ανδρών επικεντρώθηκε στα έργα που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης, για τα οποία τέθηκαν χρονοδιαγράμματα προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και να ξεκινήσει η υλοποίησή τους το συντομότερο δυνατό. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε έργα όπως: 

«Επισκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Παιανίας (βόλεϊ)», «Κατασκευή αθλητικού δαπέδου τύπου παρκέ προδιαγραφών FIBA για το Κλειστό Γυμναστήριο Γλυκών Νερών», «Ανακατασκευή οδού σύνδεσης πόλης με Σπήλαιο ΚΟΥΤΟΥΚΙ», «Κατασκευή Πεζοδρόμου – Ποδηλατοδρόμου του Λόφου ΦΟΥΡΕΣΙ στα Γλυκά Νερά», καθώς και στην ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που εκτελούνται αυτή την περίοδο στην Παιανία. 

Παράλληλα, συζητήθηκε και το αίτημα του Δήμου Παιανίας για ένταξη σε χρηματοδότηση τεσσάρων ακόμα έργων, τα οποία εχουν μελετηθεί ( και με τεύχη δημοπράτησης) και είναι πλήρη και τα οποία είναι:

Τρείς κοινόχρηστοι κοινωφελείς χώροι, δύο στην Παιανία (Οδος Κρητης ΟΤ 6168 ΠΕ6 και ΟΤ 5050 ΠΕ5) και ένας στα Γλυκά Νερά (ΟΤ 531) συνολικού προϋπολογισμού 926​147,93 € και δύο έργα οδοποιίας για δύο πολεοδομικές ενότητες ΠΕ1 (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ) & ΠΕ2 (ΓΗΠΕΔΟ) συνολικού προϋπολογισμού 1255081,82 €. Υπήρξε πολύ μεγάλη πίεση απο τη μεριά του Δήμου Παιανίας για τα συγκεκριμένα έργα και η εκτίμηση Δημάρχου και Αντιδημάρχου μετα την συνάντηση, ήταν πως και αυτά θα εγκριθούν και θα χρηματοδοτηθούν στο προσεχές διάστημα από την Περιφέρεια Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.