Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Συγχωνεύονται και επίσημα ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός και η Συνιδιοκτησία Παιανίας

Με την τελική έγκριση που θα γίνει από κοινή Γενική Συνέλευση όλων των μελών και των δύο Συνεταιρισμών στην αίθουσα της Συνιδιοκτησίας στις 7/12/2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, ολοκληρώνεται η διαδικασία που ξεκίνησε κατά την κοινή συνεδρίαση της 28ης Οκτωβρίου 2017 των διοικητικών συμβουλίων του Αγροτικού Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Παιανίας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Συνιδιοκτησίας Παιανίας, και που κατά την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω σχέδιο Συγχώνευσης, με απορρόφηση, της Συνιδιοκτησίας από τον Αμπελουργικό. Στην συνέχεια το σχέδιο εγκρίθηκε παμψηφεί, από ξεχωριστές συνελεύσεις, της Συνιδιοκτησίας στις 16/11/2017 και του Αμπελουργικού στις 24/11/2017.

Ολόκληρο το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης


«Στην Παιανία σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 μεταξύ αφ΄ενός: Του Αγροτικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ», με ΑΦΜ 090033457 Δ.Ο.Υ. Κρωπίας, με αριθμό καταχώρισης του καταστατικού του και των τροποποιήσεων αυτού στο βιβλίο μητρώου αγροτικών συνεταιρισμών που τηρείται στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας (ένα) 1 και αριθμό εγγραφής στο μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 0907016, που εδρεύει στην Παιανία, οδός Αγίου Θωμά αρ. 3 και εκπροσωπείται νομίμως στο παρόν από άπαντα τα μέλη του Δ.Σ. ήτοι
1) Δημήτριο Δάβαρη του Κωνσταντίνου, Πρόεδρο,
2) Αθανάσιο Δάβαρη του Σταύρου, Αντιπρόεδρο,
3) Δημήτριο Πρίφτη του Γεωργίου, Ταμία,
4) Γεώργιο Δάβαρη του Βασιλείου, Γραμματέα,
5) Σπυρίδων Χούντα του Αθανασίου, μέλος,
ο οποίος στο εξής θα καλείται χάριν συντομίας και «ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ»
Και αφ΄ετέρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ», με ΑΦΜ 096170487 Δ.Ο.Υ. Κρωπίας, με αριθμό καταχώρισης του καταστατικού του και των τροποποιήσεων αυτού στο βιβλίο μητρώου αγροτικών συνεταιρισμών που τηρείται στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας ένα (1) και αριθμό εγγραφής στο μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (απενεργοποιημένο) που εδρεύει στην Παιανία, οδός Σπύρου Αγγελή αρ. 14 και εκπροσωπείται νομίμως στο παρόν από άπαντα τα μέλη του Δ.Σ. ήτοι
1) Παναγιώτη Σταμάτη του Νικολάου, Πρόεδρο,
2) Δημοσθένη Δάβαρη του Θεμιστοκλέους, Αντιπρόεδρο,
3) Αγγελική Στουραΐτου του Γεωργίου Γραμματέα,
4) Σπυρίδων Τασσόπουλο του Δημητρίου Ταμία,
5) Παναγιώτη Νανόπουλο του Σπυρίδωνος μέλος,
ο οποίος στο εξής θα καλείται χάριν συντομίας και «ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ»
Συμφωνούνται και γίνονται αμοιβαίως αποδεκτά τα ακόλουθα:
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ» λειτουργεί νόμιμα στην Παιανία, είναι εγγεγραμμένος στο Βιβλίο Συνεταιρισμών του Ειρηνοδικείου Κρωπίας και στα μητρώα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει έσοδα, μεγάλο οικονομικό μέγεθος και ενεργό αντικείμενο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του αντικειμένου του Αγροτικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ» Πολλά δε μέλη μετέχουν και στους δύο συνεταιρισμούς.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ» δυνάμει νόμου δεν διαχειρίζεται χορτονομή με αποτέλεσμα τα έσοδά του να έχουν εκμηδενιστεί. Απόρροια της απώλειας των εσόδων αποτελεί αφ΄ ενός το γεγονός ότι αδυνατεί να συντηρήσει την ακίνητη περιουσία του και ιδίως την αίθουσα της Συνιδιοκτησίας, στην οδό Σπ. Αγγελή αρ. 14 στην Παιανία και να καταβάλλει τους φόρους (ΕΝΦΙΑ) στους οποίους υπόκειται καθώς και τα λειτουργικά έξοδα, αφού για τα ανωτέρω απαιτείται ποσό περίπου 15.000 ευρώ ετησίως. Επίσης λόγω της έλλειψης ενεργητικού είναι δυσχερής η εν γένει λειτουργία του και πραγματοποίηση των σκοπών του, διότι δεν διαχειρίζεται κανενός είδους αγροτικής παραγωγής και επομένως δεν έχει ουσιαστικό λόγο λειτουργίας και ύπαρξης.
Κατόπιν των ανωτέρω, αποφάσισαν τα Δ.Σ αμφότερων των Αγροτικών Συνεταιρισμών τη συγχώνευσή τους με απορρόφηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ» από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ» υπό τους κάτωθι όρους:
1) Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός που θα προκύψει μετά τη απορρόφηση θα έχει την επωνυμία « ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ», θα εδρεύει όπου εδρεύει ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Παιανίας ήτοι στην Παιανία και τα γραφεία του θα είναι στην οδό Αγίου Θωμά αρ. 3.
2) Η αξία της συνεταιρικής μερίδας του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Παιανίας ανέρχεται στο ποσό των 800 ευρώ. Επίσης καταβάλλεται ετησίως εισφορά από τα μέλη ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5% επί της εισκομισθείσας παραγωγής. Η αξία της συνεταιρικής μερίδας του Α.Σ. Συνιδιοκτησίας Παιανίας είναι 20 ευρώ και καταβάλλεται εφ΄ άπαξ. Κάθε μέλος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού αυτοδίκαια με τη συγχώνευση θα αποκτά την ιδιότητα του μέλους του συγχωνευθέντος συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ». Κάθε μέλος της Συνιδιοκτησίας Παιανίας που είναι και μέλος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού θα διατηρεί αυτοδίκαια με τη συγχώνευση μόνο την ιδιότητα του μέλους του συγχωνευθέντος συνεταιρισμού την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ». Τα λοιπά μέλη της Συνιδιοκτησίας θα πρέπει να καταβάλλουν ποσό (800-20= 780 ευρώ για να αποκτήσουν συνεταιριστική μερίδα στο συγχωνευθέντα συνεταιρισμό. Όποιο μέλος συμφωνεί και πληρεί τους όρους του καταστατικού του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού και του νόμου θα οφείλει να καταβάλλει την πρώτη συνεταιριστική του μερίδα εντός του έτους 2018. Όποιο μέλος διαφωνεί ή δεν πληρεί τους όρους του καταστατικού και του νόμου θα θεωρείται ότι αποχώρησε κατά τη Γ.Σ. εκάστου συνεταιρισμού που θα κληθεί να εγκρίνει ή όχι το παρόν σχέδιο.
3) Κάθε μέλος του συγχωνευθέντος ΑΣ θα έχει υποχρεωτικά μία συνεταιριστική μερίδα και προαιρετικές μερίδες σύμφωνα με το νέο καταστατικό.
4) Το νέο καταστατικό θα συμφωνεί με τον ισχύοντα νόμο και το καταστατικό του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού και θα περιέχει διατάξεις σχετικά με την είσοδο των νέων μελών τα οποία θα προέλθουν από τον απορροφούμενο συνεταιρισμό με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ» και τα οποία νέα μέλη θα πρέπει να πληρούν τους όρους του καταστατικού του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού και του ν. 4384/2016. Επίσης θα περιέχει διατάξεις σχετικά με τη μεταβίβαση της περιουσίας της Συνιδιοκτησίας στον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό προκειμένου να αποτελέσει η πράξη του Ειρηνοδίκη περί καταχώρησης του καταστατικού τίτλο μεταγραφής για τα ακίνητα της Συνιδιοκτησίας που περιέρχονται στον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 5 του ν. 4384/2016 και κάθε ισχύοντα νόμου.
5) Από την ψήφιση του καταστατικού του συγχωνευθέντος ΑΣ οι πράξεις των ΑΣ που συγνωνεύονται θεωρούνται λογιστικά τελούμενες για λογαριασμό του νέου ΑΣ
6) Η Γ.Σ. του συγχωνευθέντος Α.Σ. δεν θα είναι αντιπροσωπευτική σύμφωνα με την παρ΄7 του άρθρου 12 του ν. 4384/2016 αλλά απλή Γ.Σ. στην οποία θα δύνανται να εκπροσωπούνται τα μέλη από συγγενείς έως β βαθμού δυνάμει εξουσιοδοτήσεως σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού
7) Η κινητή και η ακίνητη περιουσία της Συνιδιοκτησίας Παιανίας ήτοι η αίθουσα της Συνιδιοκτησίας μετά του οικοπέδου της και τα αγροτεμάχια όπου το Φυλάκιο στο κάμπο της Παιανίας Θα περιέλθουν στο συγχωνευθέντα ΑΣ αυτοδίκαια με την έγκριση του νέου καταστατικού από τον Ειρηνοδίκη Κρωπίας και η πράξη του Ειρηνοδίκη περί καταχώρησης του καταστατικού θα αποτελέσει τον τίτλο μεταγραφής για τα ακίνητα της Συνιδιοκτησίας που περιέρχονται στον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 5 του ν. 4384/2016 και κάθε ισχύοντα νόμου.
8) Τιμητικά η αίθουσα της Συνιδιοκτησίας θα φέρει επωνυμία «ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ».
9) Η Συνιδιοκτησία Παιανίας δεν έχει εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού παραμένουν ως έχουν στο συγχωνευθέντα συνεταιρισμό.
Το άνω σχέδιο αναγνώστηκε ενώπιον όλων, έγινε αποδεκτό και υπογράφεται ως έπεται.Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμό με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ».
1) Δημήτριος Δάβαρης του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος,
2) Αθανάσιος Δάβαρης του Σταύρου, Αντιπρόεδρος,
3) Δημήτριος Πρίφτης του Γεωργίου, Ταμίας,
4) Γεώργιος Δάβαρης του Βασιλείου, Γραμματέας,
5) Σπυρίδων Χούντας του Αθανασίου, μέλος,
Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία « ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ».
1) Παναγιώτης Σταμάτης του Νικολάου, Πρόεδρος,
2) Δημοσθένης Δάβαρης του Θεμιστοκλέους, Αντιπρόεδρος,
3) Αγγελική Στουραΐτου του Γεωργίου Γραμματέας,
4) Σπυρίδων Τασσόπουλος του Δημητρίου Ταμίας,
5) Παναγιώτης Νανόπουλος του Σπυρίδωνος μέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.