Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παιανία(?)

Η Παιανία είναι ένα από τα..«καυτά σημεία» στον χάρτη της Αττικής, όπου εξετάζεται να δημιουργηθεί υποδομή διαχείρισης ή διάθεσης απορριμμάτων.

Aυτό υποστηρίζει η συντάκτης δημοσίευματος στο σημερινό φύλλο του «Βήματος» της Κυριακής με τίτλο: «Σε τεντωμένο σχοινί η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική», δημοσιογράφος Μάχη Μάτσα και στο οποίο αναφέρεται επίσης πως ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Ενιαίου Διαβαθμισμένου Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), είναι να μην ανοίξει.. μύτη στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και να μη δημιουργηθεί μεγάλο χρονικό κενό μεταξύ της δημιουργίας και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Η εξίσωση όμως φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ήδη στους Δήμους Κρωπίας, Πετρούπολης και Μάνδρας, επικρατεί μεγάλος αναβρασμός, με τους δημοτικούς άρχοντες να αντιδρούν στη λειτουργία μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων.

Γιαυτό σε πρώτη φάση όπως αναφέρει στο «Βήμα» η Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., κα Αφροδίτη Μπίζα, θα παραταθεί η διαβούλευση της πρότασης για τα ανενεργά λατομεία του Λεκανοπεδίου που μπορούν να αποτελέσουν χώρους για την υποδοχή τέτοιου είδους εγκαταστάσεων. «Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση, εκτιμώ εντός του Δεκεμβρίου», σημειώνει η κα Μπίζα.

Εντός του Δεκεμβρίου λοιπόν, αναμένεται να εξεταστεί μεταξύ άλλων επιλογών και το ενδεχόμενο δημιουργίας εγκαταστάσεων διαχείρισης ή διάθεσης απορριμμάτων στην Παιανία.

Και εδώ τίθενται τα εξής ερωτήματα:

1. Ο Δήμος Παιανίας είναι ενήμερος για τα σχέδια του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.;

2. Έχει κληθεί να λάβει μέρος σε κάποια διαβούλευση;

3. Ποια είναι η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας διαχείρισης ή διάθεσης απορριμάτων στην Παιανία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.