Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση για κίνητρα προς νέους αγρότες στην Παιανία

Έκκληση στους νέους αγρότες να ενεργοποιηθούν ώστε «να απορροφηθούν τα κονδύλια που για πρώτη φορά προτείνονται για την Αττική και κατά συνέπεια να τονωθούν τα νοικοκυριά, η τοπική οικονομία και η αγροτική παραγωγή της περιοχής», θα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, προς τους ενδιαφερόμενους νέους αγρότες της Παιανίας, σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 19.30 στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας στην οδό Σπύρου Αγγελή 14 στην Παιανία.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναβάθμισης και στήριξης του πρωτογενούς τομέα που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής και αφορά την «Εκκίνηση επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Στόχος της η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων νέων αγροτών συμπολιτών μας, για τα προσόντα, τις περιοχές εφαρμογής, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και αξιολόγησης, τις προϋποθέσεις, αλλά και για την ενίσχυση που δύναται να λάβει όποιος συστήσει νέα γεωργική επιχείρηση.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων για την είσοδο νέων έως και 40 ετών στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. 

Δείτε την προδημοσίευση του προγράμματος πατώντας εδώ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.