Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Δήμος Παιανίας - δημοτικά τέλη: «Nίκη» της αντιπολίτευσης - λαϊκή νίκη

Με ευρύτατη πλειοψηφία και με την σύμπνοια σύσσωμης της αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας, εναλλακτική πρόταση καθορισμού των δημοτικών τελών Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού και Ύδρευσης, η οποία ανατρέπει τα σχέδια της δημοτικής αρχής για δραματική αύξησή τους εις βάρος των δημοτών και τα διατηρεί στο επίπεδο που βρίσκονταν το 2014, όταν και μειώθηκαν γενναία από την τότε δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Δάβαρη.

Παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων είχε καταψηφίσει από την πρώτη συνεδρίαση την αύξηση των δημοτικών τελών και είχε υποδείξει εναλλακτικές λύσεις που δεν μετακυλίουν το βάρος της οικονομικής ανάτασης του Δήμου στους ήδη δοκιμαζόμενους οικονομικά κατοίκους του, παρά το γεγονός πως οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία για αυτή την απόφαση της διοίκησης του Δήμου ήταν έντονες, παρά το γεγονός πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ακύρωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής για αύξηση των τελών διότι στερούνταν επαρκούς αιτιολόγησης ώστε να διασφαλίζεται η αρχή της ανταποδοτικότητας προς τους δημότες, η διοικούσα τον Δήμο παράταξη, δεν έδειξε να συγκινείται ιδιαίτερα και επανέφερε την πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση, ίδια και απαράλλαχτη!

Εκεί όμως συνάντησε ακόμη πιο σθεναρή αντίσταση και μία τεκμηριωμένη αντιπρόταση από την μείζονα μειοψηφία, η οποία περιελάμβανε συγκεκριμένους κωδικούς εσόδων και δαπανών οι οποίοι παρατίθονταν σε πίνακες, καθώς και εισηγητική έκθεση που αφορούσε τους συγκεκριμένους κωδικούς.

Υπέρ της αντιπροτάσεως και της μη αύξησης των δημοτικών τελών ψήφισαν 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι παρατάξεις «Νέα Πολιτεία» του κ. Σπύρου Στάμου, «Το αύριο στα χέρια μας» του κ. Κωνσταντίνου Μπουλμέτη, «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Κωνσταντίνου Φιλιούση, «Ανά.σ.α. Πολιτών Παιανίας-Γλυκών Νερών» της κας Χρυσούλας Σταμπέλου-Μπρούλια και οι δύο Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Κατσούλης και Ανέστης Βλάχος. 

Υπέρ της αύξησης των δημοτικών τελών, ψήφισαν 10 Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι παρατάξεις του Δημάρχου κ. Ισίδωρου Μάδη και του κ. Σταύρου Θανάση.  

Η χθεσινή επικράτηση της απόψεως της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας, χαρακτηρίστηκε στα «πηγαδάκια» έξω από την αίθουσα, ως μία εμφατική νίκη απέναντι στην νοοτροπία του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ακόμη και ως μειοψηφία και μία λαϊκή νίκη για τα νοικοκυριά που ήδη στενάζουν και που με συνειδητή επιλογή της διοίκησης, έρχονταν να προστεθούν πάνω σε μία σειρά άλλων φόρων που έχουν να αντιμετωπίσουν και οι διόλου ευκαταφρόνητες αυξήσεις των δημοτικών τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.