Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Παιανίας

Καθιστώντας σάφες, πως η αύξηση των δημοτικών τελών που προώθησε η δημοτική αρχή του Δήμου Παιανίας, στερείται επαρκούς αιτιολόγησης ώστε να διασφαλίζεται η αρχή της ανταποδοτικότητας προς τους δημότες, κάτι που υποστήριζαν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η Αποκεντρώμενη Διοίκηση Αττικής, ακύρωσε την απόφαση της διοίκησης του Ισίδωρου Μάδη, να αυξήσει δραματικά, τα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης.

Αυτό συνέβη, μετά από προσφυγή του π. Δημάρχου Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου και των Δημοτικών Συμβούλων της παρατάξεώς του.

Στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο υπογράφει ο Συντονιστής Σπυρίδων Κοκκινάκης, αναφέρεται επίσης, πως παρατύπως δεν τέθηκε σε ψήφιση η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε η παράταξη «Νέα Πολιτεία» του κ. Στάμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τους σθεναρούς και όπως τελικώς αποδείχθηκε, ανακριβείς και εσφαλμένους ισχυρισμούς του Προεδρείου για το αντίθετο.

Η συγκεκριμένη απόφαση, εκτός απο τους προσφεύγοντες, δικαίωνει και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας, η οποία ήταν αντίθετη με την αύξηση των δημοτικών τελών και την καταψήφισε με επαρκέστατη τεκμηρίωση στην σχετική συνεδρίαση, με ψήφους 10 υπέρ - 12 κατά, γεγονός που δεν ελήφθη καν υπόψη από τον Δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη, ο οποίος προχώρησε ακάθεκτος στην εφαρμογή της απόφασής του, αρνούμενος πεισματικά να ακολουθήσει το παράδειγμα των δύο προκατόχων του, οι οποίοι μέσα στον πυρήνα της κρίσης, προέταξαν τις κοινωνικές ανάγκες και ακολούθησαν μία πιο φιλολαϊκή πολιτική στο θέμα των δημοτικών τελών, τα οποία όχι μόνο δεν αύξησαν αλλά μείωσαν γενναία. Αντ' αυτού τους επέκρινε έντονα για αυτή τους την επιλογή.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της δημοτικής αρχής του Δήμου Παιανίας, μετά από αυτήν την πολύ σημαντική εξέλιξη και πως θα δικαιολογηθεί για την εμμονή της στην αύξηση των δημοτικών τελών, την οποία μάλιστα χαρακτήριζε ως «αναγκαία».



Διαβάστε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής:

 


1

2
3

4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.