Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αποχέτευση των Γλυκών Νερών - Ξεκινά το έργο μέσα στο 2018

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, την κάλυψη της έλλειψης βασικών υποδομών αποχέτευσης και τη συμμόρφωση με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για την επεξεργασία των λυμάτων, εξασφαλίστηκε μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020, η πολυπόθητη χρηματοδότηση για την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων στη δημοτική ενότητα Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Κατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων Γλυκών Νερών Δήμου Παιανίας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πάνω από 60 χιλιομέτρων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην οικιστική ενότητα των Γλυκών Νερών. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 19.594.745,25 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μαζί με το σπουδαίο έργο θα υλοποιηθούν και δύο υποέργα, οι απαραίτητες αρχαιολογικές εργασίες και οι μετατοπίσεις των δικτύων ύδρευσης.

Το έργο θα δημοπρατηθεί το προσεχές διάστημα και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2018, με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (Ε.ΥΔ.Α.Π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.