Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ευεργέτες της Ηπείρου

Μια σπουδαία εκδήλωση με τίτλο: «Θυμούμαστε και τιμούμε τους ευεργέτες της Ηπείρου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 11 το πρωί, στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας Παιανίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας και συμμετέχει η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών η οποία θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο έγκριτος φιλόλογος και ιστορικός ερευνητής με το σπουδαίο συγγραφικό έργο ιστορικού, λαογραφικού και λογοτεχνικού περιεχομένου, κ. Νίκος Κακαϊδης, η οποίος θα κάνει μια αναδρομή και μια περιδιάβαση στο πάνθεο των ηπειρωτών ευεργετών των οποίων το έργο κατά την Τουρκοκρατία είχε ξεχωριστή σημασία και αποφασιστική συμβολή στην επιβίωση του Γένους, στην πνευματική αναγέννηση και στην πολιτική του αποκατάσταση. Με χρήματα των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών δημιουργήθηκαν το Ζάπειο Μέγαρο Και η γύρω περιοχή του, το Αρσάκειο Παρθεναγωγείο Ψυχικού, το Τοσίτσειο Αθηνών, η Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το Αστεροσκοπείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βαρβάκειο Λύκειο, η Γεωργική Σχολή και ο Βοτανικός Κήπος, το Στάδιο, η Σχολή Ευελπίδων, οι Φυλακές και το θωρηκτό Αβέρωφ, η Ριζάριος Σχολή και τόσα άλλα κοινοφελή ιδρύματα, που σήμερα κοσμούν τη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.

Ξεχωριστό τόνο θα δώσει το χορευτικό του Συλλόγου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκομένους Ηπειρώτικα εδέσματα και τσίπουρο.

Την εκδήλωση συντονίζει η συμπολίτισσα μας Γεωργία Κατσαντούλα, αιρετή εκπρόσωπος του Συλλόγου για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.